DEBATT

Det handler om tvangsekteskap

Hvem eier sannheten om norskpakistanere, og hvorfor i all verden har dette blitt en debatt om meg?

MISFORSTÅTT: Mens mitt mål er at jeg ønsker å hjelpe de som er fratatt fritt kjærlighetsvalg, sitter noen med følelsen av at jeg angriper dem personlig når jeg nevner negative sider ved kulturen, skriver Rolfsen. Her med «Fatima» i et stillbilde fra dokumentaren.
MISFORSTÅTT: Mens mitt mål er at jeg ønsker å hjelpe de som er fratatt fritt kjærlighetsvalg, sitter noen med følelsen av at jeg angriper dem personlig når jeg nevner negative sider ved kulturen, skriver Rolfsen. Her med «Fatima» i et stillbilde fra dokumentaren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

NRK Brennpunkt sendte 4.november min dokumentar «Frivilling tvang», noe som førte til en bølge av reaksjoner. Mange etniske nordmenn utrykte at de via filmen for første gang hadde fått innsikt i en lukket kultur, mens mange norskpakistanere i full offentlighet angrep filmen og meg.

Mange norskpakistanere sliter med dårlig selvtillit. De opplever at mange er svært skeptiske til deres opphavsland, religion og tradisjoner. På den andre side har ofte deres foreldre, eller slekt i hjemlandet, et negativ syn på den norske kulturen. Særlig ungdomskulturen. Resultatet er et tosidig press som det er vanskelig å navigere i, og som gjør at mange befinner seg i en konstant forsvarskamp.

Min dokumentar har ført til debatt, og utrolig nok særlig om meg. Da må jeg svare på det. Mens mitt mål er at jeg ønsker å hjelpe de som er fratatt fritt kjærlighetsvalg, sitter noen med følelsen av at jeg angriper dem personlig når jeg nevner negative sider ved kulturen. Jeg mener ikke å kritisere «alt norskpakistansk», ei heller er jeg blind for fremskrittet jeg ser er gjort av en større og større gruppe av norskpakistanere. Det er veldig bra at mange av oss har kommet langt. Kan vi ikke sammen forsøke å støtte de som har det vanskelig og som ikke har styrken til å bryte ut på egen hånd?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer