-  Det handlet ikke om oss

Morten Harket er skuffet over norske mediers vinkling på lydproblemene under Live 8-konserten i går. A-ha er nemlig strålende fornøyde med opptredenen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-  Jeg mistet sanglyden og hørte ikke min egen stemme deler av tida, men det var verken et problem for opplevelsen eller leveringen, sier Morten Harket på telefon til Dagbladet.

Han føler at han urettferdig har måttet forsvare a-has opptreden etter Dagbladets artikkel i går.

Handler ikke om a-ha

Harket kan fortelle at bandet har mottatt masse ros fra andre land etter konserten og er skuffet over at norske medier vinklet på lydproblemene.

-  De tekniske problemene kom ikke overraskende på noen av oss, sier Harket og forklarer at det er sånt som kan skje på så store arrangementer.

Han mener videre at fokuset ikke handlet om bandet a-ha i går.

-  Dette handlet ikke om oss eller bandet, sier han engasjert.

Ydmyke og stolte

<b> PUBLIKUMSHJELP: </b>A-ha-vokalist Morten Harket hadde problemer med å høre sin egen stemme under Live 8-konserten i går.-  Men på en dag som dette handler det ikke om oss, sier han. Foto: Scanpix
PUBLIKUMSHJELP: A-ha-vokalist Morten Harket hadde problemer med å høre sin egen stemme under Live 8-konserten i går.- Men på en dag som dette handler det ikke om oss, sier han. Foto: Scanpix Vis mer

-  Som artist er det første du lærer deg at det handler om deg. Men på en dag som denne så gjør det ikke det.

Vokalisten tviler heller ikke på at aksjonen kan bidra til en retningsendring i politikken.-  Det første målet må være en grunnleggende menneskelig verdighet. All annen politikk er underordnet det, sier Morten Harket.

Dette tror han kan være oppnåelig, ikke på grunn av, men ved hjelp av Live 8.

-  Vi er ydmykt stolte over å bli bedt med på dette her, sier Harket. -  Det opplevdes spesielt å gå på scenen og se så mange mennesker og vite at alle vet hvorfor de er der. Det føltes meningsfylt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer