- Det har aldri vært noen signaler om at det skulle være statsstøtte i denne avtalen

Kulturministeren minner om at alle aktører kan søke på den nye allmennkringkastermeldinga.

NY AVTALE:  Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. - Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY AVTALE: Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. - Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen.

Det ligger ingen statsstøtte i avtalen, og TV 2 har tidligere vært tydelige på at de krever å få kompensasjon hvis de skal fortsette med nyhetsendinger og å ha hovedesete i Bergen.

- Ingen signaler om støtte - Det har aldri vært noen signaler om at det skulle være statsstøtte i denne avtalen, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Dagbladet.

Hun understreker at regjeringen er opptatt av å sikre et mediemangfold, og at de derfor ønsker en kommersiell allmennkringkaster.

- Hva ved denne avtalen er attraktivt for TV 2?

- Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2. Så får det være opp til aktørene selv å avgjøre hva som er attraktivt ved å søke på den, sier Helleland.

- Medievanene i endring Nyheten om den nye allmennkringkasteravtalen kom samme dag som nyheten om at TV 2 må kutte 350 millioner innen 2020. Samtlige i kanalen får tilbud om å søke sluttpakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer