Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det har aldri vært noen signaler om at det skulle være statsstøtte i denne avtalen

Kulturministeren minner om at alle aktører kan søke på den nye allmennkringkastermeldinga.

 NY AVTALE:  Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. - Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY AVTALE: Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen. - Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting er i dag lyst ut. Blant søknadskriteriene er egne nyhetsproduksjoner og hovedkontor i Bergen.

Det ligger ingen statsstøtte i avtalen, og TV 2 har tidligere vært tydelige på at de krever å få kompensasjon hvis de skal fortsette med nyhetsendinger og å ha hovedesete i Bergen.

- Ingen signaler om støtte - Det har aldri vært noen signaler om at det skulle være statsstøtte i denne avtalen, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Dagbladet.

Hun understreker at regjeringen er opptatt av å sikre et mediemangfold, og at de derfor ønsker en kommersiell allmennkringkaster.

- Hva ved denne avtalen er attraktivt for TV 2?

- Dette er en avtale alle aktører kan søke på, og den er ikke designet for TV 2. Så får det være opp til aktørene selv å avgjøre hva som er attraktivt ved å søke på den, sier Helleland.

- Medievanene i endring Nyheten om den nye allmennkringkasteravtalen kom samme dag som nyheten om at TV 2 må kutte 350 millioner innen 2020. Samtlige i kanalen får tilbud om å søke sluttpakke.

Kulturministeren understreker at de to nyhetene ikke har noen sammenheng.

De fleste innholdskravene i dagens avtale fjernes i den nye. Kravene som er fjernet fra den nye avtalen er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon og krav til barne- og ungdomssendinger.

- Medievanene er i endring, og dette gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene, sier Helleland.

Hvorvidt TV 2 velger å søke på den nye avtalen gjenstår å se.

Sarah Willand i TV 2 sier til Kampanje at de først vil gjennomgå utlysningen og behandle den i administrasjonen og styret.

Hele Norges coronakart