- Det har kanskje blitt litt skeivfordelt her

Men Rolf Bjørnar Tøllefsen avviser kjønnskritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld sender TV 2 første episode av «Da damene dro», men programmet har allerede blitt kritisert for å basere seg på et nedlatende mannssyn.

I «Kulturnytt» på NRK i dag morges rettet kjønnsforsker Jørgen Lorentzen sterk kritikk mot programkonseptet.

- Skjønner ikke hvorfor fedre skal bli latterliggjort på denne måten, kommenterte Dagbladet.nos lesere i går.

Latterliggjør mennKjønnsforsker Wencke Mühleisen ved Senter for kvinneforskning og likestilling er overrasket over at TV 2 sender et slikt program.

- Statistikker om arbeidsfordeling i heterofilt familieliv viser at det faktisk ennå et godt stykke fra at kvinner og menn gjør samme innsats for husholdning og omsorg. Men det gir ikke grunnlag for å latterliggjøre menn slik dette programmet ser ut til å ha som sitt hovedkonsept, sier Mühleisen.

- Selv om det jo er slik at humor er bygget på stereotypier, er det overraskende at en så foreldet kjønnarbeidsdeling som har som sin forutsetning at menn er idioter eller rørende ukyndige i møte med husarbeid og barneomsorg, gir grunnlag for et programkonsept i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer