Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det har vært en berg-og-dal-bane

Thomas Dybdahl har turnert Europa, nå står Norge for tur. Thomas svarte leserne!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thomas Dybdahl slapp i september albumet «Science», og har i tiden etter vært på turné i Europa for å vise fram seg selv og musikken:

- Den har vært fantastisk. Vi har spilt på alle mulige slags rare steder, som tar fra 150 til 1500 publikummere. Det har vært en berg-og-dal-bane sånn sett, en kontrastfylt tur, sier Dybdahl til Dagbladet.no.

I Norge er han veldig godt kjent, men for de fleste i Europa er Dybdahl et ukjent navn. Da blir det fort en litt annen opplevelse å spille konsert:

- I en del av disse landene starter jeg helt fra skratch, og kommer dit med et ukjent navn, og oppgaven blir å spille foran noen som ikke kjenner meg, men bare er nysgjerrige.

- Er det skummelt?

- Nei, med det bandet som jeg har nå, så synes jeg det har gått så fint. Det er kjekt å spille med folk som gjør at du har lyst til å pushe deg selv, som gjør deg til en bedre musiker. Det er kult.

Nå er det Norge som skal turneres, og 15. november åpner turneen med utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Deretter går turen langs kysten, helt opp til Tromsø:

- Jeg gleder meg som en liten unge.

TURNERER NORGE: Thomas Dybdahl skal reise landet rundt frem mot jul. Han starter turen med nettmøte hos Dagbladet.no. Foto: STEINAR BUHOLM
TURNERER NORGE: Thomas Dybdahl skal reise landet rundt frem mot jul. Han starter turen med nettmøte hos Dagbladet.no. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

- Er det slitsomt å være på turné?

- Nei, det er ikke det, du forsvinner inn i en boble. Det kan være en relativt behagelig og komfortabel tilværelse. Det er egentlig en ganske grei måte å reise på.

På denne turen skal reisingen foregå i buss, godt skjermet fra flybytter, innsjekking, sikkerhetskontroller og baggasjetrøbbel:

- Heldigvis. Å reise med buss gjør at reisetiden ikke blir ubrukelig tid, som du bare bruker til å komme deg fra a til å. Jeg bruker tiden til å jobbe litt, se film og lese litt, sier Dybdahl til Dagbladet.no.

Komplett liste over spillesteder finner du på Dybdahls hjemmeside.

Hele Norges coronakart