- Det har vært en lang, lang prosess

Slik sa Hans-Wilhelm Steinfeld opp i NRK.

SLUTTER I NRK: Hans-Wilhelm Steinfeld går fra NRK til PR-bransjen, etter 37 år. Dialogen mellom Steinfeld og NRK har pågått siden august i fjor, og har handlet om hva Steinfeld skulle gjøre etter han er ferdig som utenrikskorrespondent i Moskva. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SLUTTER I NRK: Hans-Wilhelm Steinfeld går fra NRK til PR-bransjen, etter 37 år. Dialogen mellom Steinfeld og NRK har pågått siden august i fjor, og har handlet om hva Steinfeld skulle gjøre etter han er ferdig som utenrikskorrespondent i Moskva. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld kunne Dagbladet avsløre at NRKs mangeårige utenriksjournalist Hans-Wilhelm Steinfeld (63) har sagt opp i NRK, og går over til PR-selskapet Corporate Communications i september.

Steinfeld har jobbet i NRK i 37 år.

Og med en lang karriere i kringkasteren, sendte Steinfeld et alvorsbetynget og formelt avskjedsbrev adressert til utenrikssjef i NRK, Knut Magnus Berge.

Han sendte også en mail til familie og venner, hvor han la ved avskjedsbrevet, og forklarte litt grundigere hvorfor han nå velger å slutte.

NRKs utenrikssjef sier til Dagbladet at han er lei seg for å at Steinfeld har valgt å si opp.

- Jeg beklager sterkt at Hans-Wilhelm ikke vil fortsette. Jeg syns det er veldig leit, sier Knut Magnus Berge til Dagbladet.

- Har gitt ham flere tilbud Steinfeld har vært NRKs korrespondent i Moskva i fire perioder, og i avskjedsbrevet påpeker han at han ikke ble satt til arbeid i utenriksavdelingen ved hjemkomstene i 1984, 1994 og 2003.

«Denne dagen håpet jeg å få oppgaver der med relevans for min alder og kompetanse. Slik gikk det ikke trass i en dialog som gikk fra august i fjor gjennom vinter og vår,» står det i brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer