Profilert: Leif Ove Andsnes tar i mot applausen i Stormen konserthus, i spissen for Mahler Chamber Orchestra. Foto: Henrik Dvergsdal
Profilert: Leif Ove Andsnes tar i mot applausen i Stormen konserthus, i spissen for Mahler Chamber Orchestra. Foto: Henrik DvergsdalVis mer

Det har vært en lang reise - aller lengst for Leiv Ove Andsnes

Beethoven ved reisens slutt: Villere og vakrere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi er ikke ferdige med Beethoven, ikke nå heller. Men for Leif Ove Andsnes og Mahler Chamber Orchestra er den lange turen over for denne gang.

I forrige uke presenterte de alle Klaverkonsertene i Bodø. Derfra dro de sporenstreks til London med det samme programmet - alle de fem Klaverkonsertene samt Korfantasien. Så i forgårs, altså sist søndag, var «The Beethoven Journey» definitivt i mål med Klaverkonsert nr. 3, for aller siste gang, på the Proms i London.

Det har vært en lang reise. Aller lengst for Leiv Ove Andsnes sjøl, som helt har viet seg Beethoven og ikke spilt stort annet de siste fire årene.

Men også for Mahler Chamber Orchestra har det vært et drøyt stykke, dette fabelaktige kammerorkestret som Claudio Abbado startet og som er et orkester uten fast institusjonell tilhørighet. Til gjengjeld er de helt suverent autonome, tar alle avgjørelser i fellesskapIntensiteten i prosjektet har nok blitt skrudd opp mange hakk dette siste året, der de sammen har konsertert med hele syklusen rundt i verdens musikkmetropoler: New York, Boston, Lucerne, Paris, Hamburg, Shanghai, Taipei, Tokyo, Wien, Bonn - og Bodø!

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn