TAPTE LIKEVEL: Chris Martin og resten av Coldplay spilte for publikum under Brit Awards-prisutdelingen i går kveld. Likevel måtte de dra derfra uten priser, til tross for at de var nominerte til hele fire av dem. Foto: SCANPIX /AP /MJ Kim
TAPTE LIKEVEL: Chris Martin og resten av Coldplay spilte for publikum under Brit Awards-prisutdelingen i går kveld. Likevel måtte de dra derfra uten priser, til tross for at de var nominerte til hele fire av dem. Foto: SCANPIX /AP /MJ KimVis mer

- Det har vært en møkkadag

Britene sviktet Coldplay for Duffy.

(Dagbladet.no): - Jeg pleide å se på Brit Awards hjemme med søstrene mine hvert år. Dette må være det mest surrealistiske jeg har gjort hittil, sa Duffy (24), etter å ha mottatt intet mindre enn tre priser på britenes prestisjefylte musikkprisutdeling, Brit Awards, i går kveld. Det skriver avisa the Guardian.

Aimee Ann Duffy, som hun egentlig heter, har solgt 1,7 millioner eksemplarer av debutplata «Rockferry» i hjemlandet. På verdensbasis er tallet fem millioner.

Hun var nominert til fire priser, og britene takket for innsatsen ved å gi henne tre av dem: Beste britiske album, beste britiske kvinnelige soloartist, og beste britiske gjennombrudd.

Også Coldplay var nominert til fire priser, deriblant for beste album, og var på forhånd en av de store favorittene. Men supergruppa måtte gå tomhendte fra prisutdelingen. Det til tross for at de vant hele tre priser på den amerikanske Grammy-utdelingen tidligere i år. I går kveld måtte Coldplay blant annet se seg slått av både Duffy og jentegruppa Girls Aloud. Sistnevnte fikk prisen for beste singel, for«This Promise», som ble stemt fram av publikum.

Coldplay er for tida midt i en turné, men hadde tatt turen innom prisutdelingen mellom to konserter.

- Vi kom akkurat hjem fra Japan og tapte på Brit Awards, så det har hovedsakelig vært en møkkadag, sa vokalist Chris Martin da han gikk på scenen for å spille en veldedighetskonsert i Sheperd's Bush Empire Theatre like etterpå, ifølge avisa Times Online.

De kom en time for seint på scenen, men hadde til gjengjeld med seg gjesteartister som Bono og Gary Barlow fra Take That.

Les også: - Holy shit, jeg vant!

PRISDRONNING: Duffy ble kveldens store vinner da britisk musikkbransje feiret seg selv i går kveld. Foto: SCANPIX /REUTERS/Dylan Martinez
PRISDRONNING: Duffy ble kveldens store vinner da britisk musikkbransje feiret seg selv i går kveld. Foto: SCANPIX /REUTERS/Dylan Martinez Vis mer