«Det har vært et fantastisk år»

For et år siden satt den totalt ukjente Lene Marlin på et hotellrom i Oslo og så på hitAwards. I år er hun selv nominert til tre priser. Dagbladet har latt Lene fortelle med egne ord hva som har skjedd det siste året.

«Det siste året har vært det mest innholdsrike i mitt nittenårige liv. Hvis noen hadde sagt til meg for et år siden hva som skulle skje, hadde jeg lagt meg rett ned og fått latterkrampe. Jeg har opplevd så utrolig mye at det virker mye lenger enn ett år. Det er sjelden jeg setter meg ned og tenker over alt som har skjedd, men når jeg prøver, vet jeg nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg hadde én drøm i livet, jeg, og det var å få platekontrakt. Jeg tenkte aldri på priser eller tv-opptredener, og utlandet var ikke i tankene mine engang. Da «Unforgiveable sinner» kom inn på 25. plass på hit40-lista ble jeg utrolig glad og veldig overrasket. Men det jeg var aller minst forberedt på var alt oppstyret rundt meg. Plateselskapet hadde jo fortalt meg litt om hva som kom til å skje, men sånt skjønner man ikke før man er midt oppe i det selv. Jeg ble litt skremt også. Første gangen jeg skulle promotere singelen, var jeg kjempenervøs. Jeg hadde aldri gitt et intervju før, og aldri lest om meg selv i avisa, og jeg syntes det var rart at folk var så interessert i meg. Men sånt blir man vant til etter hvert, jeg er meg selv og tenker ikke så mye på hva jeg skal si lenger.

Hvis jeg skal nevne noe av det jeg husker best fra det siste året, så er det den første gangen jeg hørte «Unforgiveable sinner» på radio. Det var stort. Og da jeg fikk Spellemannprisen ble jeg helt satt ut, jeg måtte spørre folka bak scenen hva jeg hadde sagt, for jeg husket ingenting etterpå. Og det å gi ut plata var stort. Sist lørdag var også fantastisk. Jeg var med for fjerde gang i et tv-program som heter «Festival Bar», og dette var det aller siste programmet. Jeg er ganske lettrørt, og det var utrolig overveldende da ti tusen mennesker sang med på refrenget på «Unforgiveable sinner». Det eneste jeg savner er fridager. Når jeg ringer hjem til vennene mine en lørdagskveld klokka ti, og de er sammen hjemme, mens jeg sitter alene på et hotellrom og må legge meg fordi jeg skal tidlig opp, da merker jeg virkelig at livet har forandret seg. Før kunne jeg planlegge en hel helg, nå har jeg ikke en eneste frihelg før jul! Nå setter jeg utrolig pris på en fridag hvor jeg bare kan slappe av og ikke trenger å tenke på at jeg skal opp tidlig, hvor jeg kan se på tv og være sammen med venner og kose meg. Men jeg har det utrolig morsomt, ellers hadde det ikke gått. Jeg blir ikke lei, men jeg kan bli skikkelig sliten. Men vi prøver å gjøre normale ting også, sånn at vi ikke skal bli helt rare. Selv om vi har jobbet i tolv timer, tar vi en øl i hotellbaren og prater litt.

Nå gleder jeg meg til hitAwards på lørdag, og jeg er glad for å være nominert til tre priser. Men jeg trenger ikke å vinne noen pris for å ha noe å feire, jeg skal ta meg en fest og ha det gøy uansett!»

Hilsen Lene Marlin

Fortalt til Sissel Fantoft

VIDEOENGEL: Lene Marlin fikk med en sang i «Schpaa» av Erik Poppe.
HELT OVER NATTA: Lene Marlin har blitt helt i Italia over natta.