KOMMENTARER

Ørjan Burøe podkast

Det hjelper ikke å gjemme seg lenger

Når man har gjort noe dumt. Selv ikke i en podkast. Det fikk Ørjan Burøe erfare denne uka.

Podkastpratet: Komiker Ørjan Burøe snakket ut i en podkast denne uka. Ikke alle syntes det var like stas. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Podkastpratet: Komiker Ørjan Burøe snakket ut i en podkast denne uka. Ikke alle syntes det var like stas. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var et ræva menneske før. Jeg hadde en lang periode i livet mitt der jeg var høy på meg selv. Folk fulgte meg i sosiale medier, og jeg mista meg selv oppi det her. Jeg ble en dårlig utgave av meg selv. Jeg har flørtet med jenter som ikke har vært min kjæreste. Jeg har vært veldig direkte med disse jentene. Og det er jo ikke bra, sa Ørjan Burøe.

Det var i podkasten «Pompel og Pilt», «en podkast som sparker 100 % oppover», han endelig snakket ut og ba om unnskyldning. Anklagene om seksuell trakassering og upassende oppførsel har forfulgt Burøe en god stund. Blant annet har Sigrid Bonde Tusvik anklaget ham for upassende oppførsel på et julebord i sin egen podkast. Selv har han vært taus. Fram til nå. For ham ble podkasten tilsynelatende et safe space, en mulighet til å stå fram som angrende synder - uten å få de kritiske spørsmålene som nødvendigvis følger med et intervju i media.

Burøe var åpen:

- Jeg sto på kanten av stupet og kikket ned på meg selv med skam. Jeg hadde ødelagt alt for dem som betydde mest for meg. Jeg hadde vært en idiot, og det måtte jeg stå til ansvar for, sa Burøe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.