- Det hjelper ikke si til svenskene at verden er i farger

Knausgård sier det er «en prøvelse å være norsk i Sverige».

Raser mot Svenskene: Forfatter Karl Ove Knausgård tar kraftig i i dagens Klassekampen, der han går til angrep på den svenske intelligentsiaens forståelse av det norske samfunnet. Foto: Scanpix
Raser mot Svenskene: Forfatter Karl Ove Knausgård tar kraftig i i dagens Klassekampen, der han går til angrep på den svenske intelligentsiaens forståelse av det norske samfunnet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju i dagens Klassekampen går forfatter Karl Ove Knausgård rett i strupen på intelligentsiaen i Sverige, og i særdeleshet den svenske journalisten og forfatteren Henrik Arnstad.   -Tenker svart-hvitt - Å være norsk i Sverige er en prøvelse, fordi deler av den svenske intelligentsiaen tenker så svart-hvitt. Det hjelper ikke å si til dem at verden er i farger, sier Knausgård til Klassekampen.

Arnstad kom for ikke lenge siden ut med boka «Älskade Facism», der han blant en rekke europeiske land trekker inn Norge. Tidligere denne uka sa han til Klassekampen at Norge er preget av en ekstrem nasjonalisme og derfor er spesielt mottakelig for fascistiske ideer.

FrP og fascisme I en lengre sak om deler av vårt nabolands syn på Norge i denne ukas Morgenbladet blir Arnstad gjengitt fra da han lanserte boka:

- Det er vanskelig å definere om det norske Fremskrittspartiet er et fascistisk parti, med populistiske innslag eller et populistisk parti med fascistiske innslag.

Arnstads syn på Frp har ikke falt i god jord hos Knausgård.

- Det er utrolig at en historiker kan være så historieløs. Fremskrittspartiet har ingenting med fascisme å gjøre, sier han til Klassekampen, og fortsetter å lange ut mot Arnstad:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer