«Det holder nå. Vi vil ikke ha kunstige damer mer. Vi vil ha ekte kropp»

Derfor vil Dora Thorhallsdottir (41) ha shoppe-boikott.

ENGASJERT: Dora Thorhallsdottir (41) er lei av å se kropper hun selv mener ikke eksisterer. Derfor oppfordrer hun nordmenn til å ta et oppgjør mot retusjering. Foto: Jo Straube / Dagbladet
ENGASJERT: Dora Thorhallsdottir (41) er lei av å se kropper hun selv mener ikke eksisterer. Derfor oppfordrer hun nordmenn til å ta et oppgjør mot retusjering. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «På vegne av deg selv. På vegne av kvinner. Og ikke minst på vegne av våre døtre. Det holder nå. Vi vil ikke ha kunstige damer mer. Vi vil ha ekte kropp. Så enkelt er det».

Slik lyder Dora Thorhallsdottirs (41) ord på Facebook-arrangementet «Ektekropp», der hun oppfordrer nordmenn til å la bankkortene ligge hjemme førstkommende lørdag. I håp om å sende et signal til aktørene hun mener fremmer kroppspress, ber hun folk om la være å handle klær og kosmetikk.

Nesten 4000 Facebook-brukere står allerede påmeldt.

Enorm respons Ideen til prosjektet dukket opp etter at 41-åringen og søstera Bjørg stilte kliss naken på trykk i kvinnemagasinet Kamille for noen uker tilbake. Tusenvis har delt Dagbladets artikkel i sosiale medier, der Thorhallsdottir forteller om hvor befriende det er å posere framoverbøyd slik at at «klumper og valker detter ut».

Siden har responsen ikke latt vente på seg. Standup-komikeren, som også er utdannet relasjonsterapeut har dukket opp i de største avisene, på flere radiokanaler og tv. Støtteerklæringer fra publikum har strømmet inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer