Det høljer ned på Hove

Været skal lysne etter hvert. Kanskje. Se bildene!

• Har du noen morsomme eller bra bilder fra regnværet på Hovefestivalen? Send inn på MMS til telefonnummer 2400, eller mail oss på 2400@dagbladet.no

• Sjekk Hove-været her

TROMØY (Dagbladet.no): - Det er ikke mer en to cm vann mot hjørnene av teltet, roper Dennis Rutledal (31).

Det eneste av ansiktet hans som skimtes gjennom regnponchoen er et par store, store briller. Han trekker i en klissvåt teltduk. Kikker nok en gang inn i det lille, men kollapsede teltet. Nå ser han litt mer skeptisk ut.

- På den annen side, i midten av teltet er det minst en halv meter vann.

Heldigvis får Dennis overnatte i teltet til en kompis. For det er ingen annen måte å si det på, enn at det HØLJER ned på Hove. I går sendte NVE ut et flomvarsel for festivalområdet. Det var ventet mellom ti og tretti mm med nedbør, som nå gjør sitt beste for å strømme over festivalgjengerne.

Festivaldress

Alf Aronsen (28) er på vei inn til festivalområdet. Med paraply i hånden hopper han lett over en sølepytt. Han har bare tatt med seg ett antrekk som skal holde til han drar hjem på torsdag. En pen, pen dress.

Det høljer ned på Hove

- Jeg hadde hørt det skulle bli bedre vær! Men denne dressen har overlevd tjue år med festivalliv, så det går nok veldig bra, det, sier han og forteller at festivaldressen har tilhørt bestefaren hans.

- Det er gammel kvalitet, skikkelige saker og den har vært ute en festivalnatt før. Den har vært en del ganger på rens, det er sant, men den tåler det meste, sier Alf og kikker opp mot himmelen.

Stormende

Kanskje det lysner. Det skal det i hvert fall ifølge Toffen. På pressekonferansen på åpningsdagen var selvfølgelig været hovedtemaet.

- Det er et stormende vær. Men det skal lette i kvelds og bli strålende sol. Alt er uansett på stell, sa festivalgeneral Toffen og mente at fordelen med regn var en myk start på festivalen.

I værprognosene får Toffen støtte av Øyvind Johansen, vakthavende metereolog ved Meterologisk Institutt.

- I morgen blir det regnbyger, men litt bedre enn i dag. Regnet kommer nok litt mer til og fra, men jeg tviler på at det blir noe særlig sol. Det blir nok en grå dag da også, men det går over til ganske pent vær mot helga sier han til Dagbladet.no.

Dennis Rutledal er våt, men ikke så veldig bekymret.

- Det går nok fint, men jeg angrer litt på at jeg ikke tok med luftmadrass!

• Har du noen morsomme eller bra bilder fra regnværet på Hovefestivalen? Send inn på MMS til telefonnummer 2400, eller mail oss på 2400@dagbladet.no

DRUKNET: Dennis kjøpte et barnetelt for å spare penger. Nå er det druknet i flomregnet på Hove.
SEND OSS DINE BILDER: Leserbilde fra campen.
DRESSFIN: Alf har arvet festivaldressen etter bestefaren.
ENKELT OG BEST? Lasse Pedersen mener den beste løsningen mot å bli våt er å ha minst mulig klær.