Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det hvite hus i fyr og flamme etter «House of Cards»-lansering

Dette mener kongressmennene om serien.

POPULÆR: Kevin Spacey får ros for hvordan han tolker rollen som den kyniske kongressmannen Francis «Frank» Underwood i Washington D. C, selv om karakteren ikke har rot til virkelighetens menn på huset. Foto: Netflix, Nathaniel E. Bell
POPULÆR: Kevin Spacey får ros for hvordan han tolker rollen som den kyniske kongressmannen Francis «Frank» Underwood i Washington D. C, selv om karakteren ikke har rot til virkelighetens menn på huset. Foto: Netflix, Nathaniel E. Bell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag slapp Netflix andre sesong av den prisbelønte  «House of Cards»-serien, hvor vi møter kongressmannen Francis «Frank» Underwood (spilt av Kevin Spacey), som fortsetter å ty til sine skitne triks for å hevde seg selv i den amerikanske poltikken.

Fans Tematikken i serien har tent stor interesse hos de virkelige kongressmennene i landet, som har ventet i spenning på seriens andre sesong.

Dette fikk Det hvite hus-korrenspondenten for tv-kanalen Bloomberg, Phil Mattingly, erfare, etter å ha vært i Capital Hill i Washington D. C, hvor de holder til.

- Det er det alle har snakket om de siste par ukene, forteller han til Bloombergs nyhetsankere.

Han kunne også melde at regjeringen ikke åpnet dørene før klokka ti i dag morges, som for Mattingly betydde at de ansatte hadde vært på hugget etter at serien ble lagt ut klokka ni.

- Det er en stor greie her, understreker han.

«Binge-watching» Selv om ikke alle har fått med seg serien, sier Phil Mattingly at flere på huset har planer om å «binge-watche» serien til uka, som betyr å se gjennom hele sesongen uten pause; som en slags maraton.

Når det kommer til moralen, etikken og kynismen mener Mattingly at serien ikke står helt i stil med virkeligheten.

- Jeg tror de har dratt det litt ekstra langt i serien. Dessuten er ikke alt så planlagt i D. C som i serien. I serien får de det til å se ut som at det er et geni i D. C som alltid ligger et hestehode foran alle andre, men sånn er det ikke i virkeligheten, sier han, og legger til at de i virkeligheten ofte tar ting på sparket.

Da Bloomberg hadde tatt med kamera opp til Capital Hill for å intervjue flere kongressmenn om synspunkter rundt serien, var meningene splittet.

- Det eneste som er urealistisk i serien er at en demokrat er senator i South Carolina. Det ville aldri ha skjedd, men ellers er det fantastisk skuespill, sier Lindsay Graham, som vet godt hva han snakker om, da han er senator for republikanerne i South Carolina.

Gjør det mer spennende Senator i New Mexico, Martin Heinrich, mener at Kevin Spacey gjør det mer spennende enn det egentlig er på huset.

Det han er spent på, er derimot hvordan det blir i denne sesongen.

SKAL SE: Senator John Mccain skal begynne å se på «House of Cards». Foto: Stella Pictures
SKAL SE: Senator John Mccain skal begynne å se på «House of Cards». Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det blir spennende å se hvordan de gjør det nå, sier han.

Arizonas senator, John Mccain, har ennå ikke sett serien.

- Jeg er en av få amerikanere som ikke har sett den ennå, men det skal jeg gjøre, sier han.

Det er ikke bare et flertall av representantene i Capital Hill som er besatt av dramaserien.

President Barack Obama har tidligere tvitret i forkant av serie-lanseringen:
«I morgen: @HouseofCards. Ingen spoilere, takk.»

Det eneste Phil Mattingly kan avsløre, er at hans kollega, Det hvite hus-korrenspondent Julianna Goldman, dukker opp i slutten av sesongen.

FAN: President Barack Obama er antakeligvis «House of Cards»s største fan. Her holder han tale på MacGavock High School i Nashville, Tennessee. Foto: Stella Pictures
FAN: President Barack Obama er antakeligvis «House of Cards»s største fan. Her holder han tale på MacGavock High School i Nashville, Tennessee. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hele Norges coronakart