Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det jeg egentlig sa

Hadde jeg visst at denne personen bare var 17 år, ville jeg nok pakket budskapet inn på en annen måte.

KRITISERT: Kari Jaquesson reagerte i sjokk med sinne på gårsdagens parolemøte i 8. mars-komiteen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
KRITISERT: Kari Jaquesson reagerte i sjokk med sinne på gårsdagens parolemøte i 8. mars-komiteen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer
Debattinnlegg

Det ser ut som at oppfatningen av det som skjedde på parolemøtet for 8.mars-komitéen i går har tatt den sedvanlige «En fjær til fem høns» — vendingen. Tydeligvis ser mange for seg nå at jeg står opp og roper «sug ti pikker per dag» til en ung jente og at hele møtet dreide seg om å gjøre livet surt for tre av deltagerne som kom.

Møtet startet klokken 18.00 og varte i nesten fire timer. De omtalte ordvekslingene varte sammenlagt kanskje 9 minutter og dominerte på ingen måte møtet. Over 100 paroleforslag skulle behandles. Et av dem var «Håndhev sexkjøploven - Flere og bedre hjelpetiltak». Da en person reiste seg og sa at vi burde åpne bordeller i Norge reagerte jeg veldig.

Jeg var rett og slett i sjokk. Jeg husker ikke alt jeg sa, men omtrent:

«Jeg er rystet! Da jeg gikk opp Tollbodgaten på vei til møtet gikk jeg fordi tre kvinner som ventet på kjøpere. Politiet kan bare stille seg opp og vente på og arrestere kjøperne, men det gjør de ikke! De bryr seg ikke om loven!

Jeg vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også syns jeg du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet i et helt år, for å se hvor gøy det er å selge sex. Dét er sexkjøp. Sexkjøp handler ikke om noen festlig, abstrakt idé om at man har rett til å gjøre hva man vil med kroppen sin.

Hva tror dere egentlig prostitusjon er? Det er ikke "Pretty Woman" og kos og opera. Prostitusjon er ikke noe abstrakt. Det er svette og sæd og spytt og tiss og bæsj. Det er ingenting abstrakt i å suge ti pikker hver dag, året rundt! Det er det det handler om nemlig!

Å ikke ha en sexkjøpslov var én ting, men å ville oppheve den når vi endelig har fått den? Det er som å si er å si "værsågod", det er helt greit! Jeg har to sønner. Skulle jeg liksom si til dem at om det " klør litt i løken" er det bare å stikke ned på bordellet? Jeg er oppriktig rystet over dette over at unge mennesker kan sitte og argumentere for dette!»

Red. mrk:Kari Jaquesson sendte en endring av sitatet da hun fikk sjekket det opp mot lydopptak fra møtet, like etter publisering av saken første gang. Hun har også lagt ut lydklipp fra møtet på Twitter, via en lenke til Radio Nova som var tilstede. Hør klippet her.

Hadde jeg visst at denne personen bare var 17 år, ville jeg nok pakket budskapet inn på en annen måte. Bortsett fra det synes jeg innlegget mitt var helt betimelig.

100% demokratisk møte: Istedenfor å bli i den demokratiske diskusjonen der alle hadde to minutter av gangen, valgte damen fra unge Venstre å holde et innlegg om at det var viktig å prioritere saker alle kan være enige om, noe som selvsagt hverken er et mål eller mulighet. Kvinnebevegelsen består av mange synspunkter.

Deretter lekset hun opp om hersketeknikker, uten å komme med eksempler selv om det ble oppfordret til det. Da dette ble nevnt, ba jeg om ordet for å kunne imøtegå dette, men ordstyrer sa at dette ikke gjaldt det jeg hadde sagt, men at noen hadde ledd da Unge Venstre-damen mente at det ikke måtte stemmes frem paroler med ord som «fuck» (for så vidt enig i det) eller «pornokultur» (helt uenig — det er viktig og det ble stemt frem).

Det ble også poengtert at 8.mars-arrangementet ikke er «Kvinnedagen der ale er enige om alt», det finnes mange arrangementer. Ingen av de to «liberalistiske» organisasjonene hadde fremmet noen paroleforslag, og forlot møtet før det var tid for å stemme. Det var synd.

Årets hovedparole er
«Feminismen er grenseløs. Gi vern til kvinner på flukt». Kvinner på flukt er ekstra sårbare for å bli ofre for organisert kriminalitet og for å bli misbrukt til prostitusjon. Da en annen møtedeltager fikk ordet, (det var andre tema opp i mellomtiden) sa hun at hun synes de som ivret for bordeller skulle være de første til å jobbe der.

Vel, det er jo veldig rart om man blir veldig støtt og opprørt av det, når man mener at å betjene kunder på et bordell er «vanlig arbeid», noe de liberalistiske partiene påstår. Men de ville selvsagt aldri jobbet der selv, det er de mystiske «andre» som får ta den støyten.

«Ordnede forhold»: Det er land som har innført disse «ordnede forholdene» med bordeller. Resultatet er mer prostitusjon, mer menneskehandel og ingenting tyder på at de som er prostituerte er utsatt for mindre vold, rus, skader eller nedsatt helse, eller at færre blir drept. Det er tross alt (heldigvis) et mindretall av menn som kjøper sex.

Selv få år etter at sexkjøploven har vært vedtatt, har holdningene til å kjøpe sex endret seg og det er mindre prostitusjon. Argumenter som at «det kommer alltid til å finnes» faller på stengrunn, det er mange kriminelle handlinger som «alltid kommer til å finnes». Det betyr ikke at de er å anse som et gode for samfunnet, at man skal arbeide for et samfunn der årsakene til kriminaliteten blir redusert eller helst borte, eller at man gjøre alt man kan for å bekjempe de som utøver den. Seksuell frihet er fantastisk.

Prostitusjon har ingenting med seksuell frihet å gjøre. Tvert i mot. 15 år er gjennomsnittsalderen for å bli prostituert. Det er altså sine jevnaldrende de som ivrer for bordeller snakker om.