- Det jeg skal fortelle kommer til å sjokkere

Tidligere Murdoch-sikkerhetssjef varsler avsløringer etter at skandaleredaktør fikk tilbake jobben.

NYE AVSLØRINGER?: Mediemogul Rupert Murdochs tidligere sikkerhetssjef, Mark Hanna, hevder å sitte på opplysninger om hvordan News UK-konsernet ble drevet på ulovlig vis under Rebekah Brooks. Foto: NTB Scanpix
NYE AVSLØRINGER?: Mediemogul Rupert Murdochs tidligere sikkerhetssjef, Mark Hanna, hevder å sitte på opplysninger om hvordan News UK-konsernet ble drevet på ulovlig vis under Rebekah Brooks. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anklagene om metodene som avisa News of the World benyttet seg av, som avlytting og hacking av kilder, rystet en hel medieverden da de ble kjent.

Superstjerner som Angelina Jolie og Brad Pitt, musikerne Paul McCartney og George Michael og fotballproff Wayne Rooney skal ha vært blant de som regelrett ble overvåket av tabloidavisa.

Redaktør Rebekah Brooks ble pågrepet og tiltalt, men avviste alle anklager og ble frikjent i juni i fjor. Nylig ble det kjent at hun får fortsette i jobb som  sjef for Rupert Murdochs britiske avisavdeling, til sterke reaksjoner fra de fornærmede i avlyttingsskandalen.

Nå truer en tidligere Murdoch-topp med å avsløre alt han kjente til mens han var ansatt i konsernet.

- Sjokkerende Murdochs tidligere sikkerhetssjef Mark Hanna var en av syv News Corp-topper som ble tiltalt i rettssaken mot News of the World.

Hanna ble også frikjent, men ble kort tid etter rettssaken avskjediget fra jobben i Murdoch-selskapet, skriver The Daily Beast.

At Brooks fikk fortsette i jobben etter skandalen skal ha provosert Hanna så kraftig at han nå vil gå ut med informasjon om det han hevder er ulovlig praksis som han kom i kontakt med umiddelbart etter at han startet i jobben. Ifølge Hanna selv jobbet han tett med Brooks og andre topper.

- Samtaler og notater ble ført, og det forekom til og med noen tilståelser. Jeg akter å fortelle alt jeg vet, og jeg er sikker på at dette vil bli sjokkerende, sier Hanna i en video han selv har lastet opp på nettet.

Hevder sin uskyld Mens Rebekah Brooks ble frifunnet, ble en tidligere News of the World-redaktør, Andy Coulson, dømt for medvirkning til nettopp ulovlig avlytting.

Rebekah Brooks selv fastholdt etter dommen at hun var uskyldig.

- Jeg er uskyldig i forbrytelsene jeg var tiltalt for, og jeg føler meg rettferdiggjort av en enstemmig dom, sa hun til et presseteam utenfor hjemmet sitt i London, ifølge The Guardian.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer