- Det kan beskrives som en ekstrem lykkerus

Carl Espen sang seg videre i Eurovision.

KØBENHAVN (Dagbladet): - Nå er jeg så glad at jeg ikke har ord. Jeg er så uendelig glad, og veldig fornøyd med min egen opptreden. Det harde arbeidet har gitt resultater!

Det sier sier Carl Espen via NRK etter at det ble kjent at han gikk videre i Eurovision.

- Det kan beskrives som en ekstrem lykkerus. Jeg tror jeg trenger litt tid til å forstå hva som egentlig har skjedd. Det er en så utrolig stor ære å bli stemt frem av hele Europa til finalen. Og ikke minst å kunne innfri forventningene og tilliten det norske folk har gitt meg, sier han og fortsetter:

- Jeg takker og bukker for muligheten dere har gitt meg, og skal bruke det neste døgnet på å ta det til nye høyder i finalen.
 
- Jublet høyt i sofaen Som sjette land ble Norge ropt opp som finalist i Eurovision 2014. Carl Espen skal dermed representere Norge med «Silent Storm» i finalen på lørdag.

Elisabeth «Bettan» Andreassen er imponert over innsatsen.

- Vi ropte hurra og «JAAAA!!!». Deilig for den norske delegasjonen og Carl Espen. Jeg vil også si at det var en fantastisk sending fra Danmark. Det blir en flott finale med alle de nordiske landene. Fabelaktig innsats, Carl Espen!

MGP-ekspert Ingeborg Heldal sier at alle hennes favoritter ble med videre.

- Jeg jublet høyt i sofaen! Alle mine favoritter er med! Jeg er så glad for at resten av Europa også synes Carl Espen er fantastisk! Nå blir det en fantastisk fest på lørdag!

- Velfortjent I forkant av kveldens semifinale steg sjansene til Carl Espen steget, i alle fall om vi skal tro på bookmakerne, som spådde ham som forhåndsfavoritt. De fikk altså rett.

TEAM: Carl Espen Thorbjørnsen etter dagens prøver, sammen med Josefin Winther, låtskriveren og kusina. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TEAM: Carl Espen Thorbjørnsen etter dagens prøver, sammen med Josefin Winther, låtskriveren og kusina. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Tidligere MGP-deltaker Jørn Hoel syns også 31-åringens prestasjon var svært bra.

- Gratulerer så mye! Dette er velfortjent etter en super utførelse. Dette varmet, skriver Hoel i en sms til Dagbladet.

Tidligere MGP-artist og låtskriver Hanne Sørvaag gir også sine gratulasjoner til Carl Espen:

- Han nådde ut med sin nydelige stemme og sang! Aldri lett å spå i Eurovision, og årets låt er ganske typisk norsk smak i melodier og klang i stemmen, men jeg tror på en universell appell hvis man presenterer en så bra låt med sjel og ektehet, og det har han i massevis! Heia Norge!, skriver Sørvaag i en sms.

Norsk konkurrent Carl Espen er imidlertid ikke den eneste nordmannen som sto på ESC-scenen i kveld. 

Også Ovi (35) fra Bryne deltok - og kom videre. 

Norsk-rumeneren representerer Romania, som han også gjorde i 2010, denne gang med låta «Miracle» sammen med duettpartneren Paula. 

Polen, Østerrike, Finland, Hviterussland, Sveits, Hellas og Slovenia gikk også videre til finalen.

- Det er bare hyggelig at det er en annen nordmann på scenen i kveld. Jeg treffer på Ovi backstage og han er veldig hyggelig, sa Carl Espen til Dagbladet tidligere i dag.

På oddslistene for lørdag er svenske Sanna Nielsen storfavoritt med låten «Undo». Sverige har vunnet ESC fem ganger tidligere og Norge tre, så nå er det duket for en skikkelig landskamp i lørdagens store musikkonkurranse.

TIL FINALEN: Lørdag får Carl Espen Thorbjørnsen nok en gang framføre «Silent Storm» fra Eurovision-scenen, etter at han i dag sang seg videre fra semifinalen.  Her med kusine og låtskriver Josefin Winther. Foto: NRK
TIL FINALEN: Lørdag får Carl Espen Thorbjørnsen nok en gang framføre «Silent Storm» fra Eurovision-scenen, etter at han i dag sang seg videre fra semifinalen. Her med kusine og låtskriver Josefin Winther. Foto: NRK Vis mer

Landene som måtte takke for seg i konkurransen var Israel, Georgia, Litauen, Irland og Makedonia.

Første halvdel Under pressekonferansen trakk de ti finalistene om de skulle opptre i første eller andre halvdel av lørdagens finale. Carl Espen skal opptre i første halvdel.

- Jeg er veldig glad for å være her.

Kusine og låtskriver Josefin Winther medga at hun aldri hadde trodd hun skulle ende opp i Eurovision.

- Det føles som en crazy idé jeg fikk i august i fjor. Siden har det vært overraskelse på overraskelse. Han fortsetter å imponere og å gjøre meg stolt, sier Josefin før Carl Espen gir sterkt uttrykk på at stolthetsfølelsen er svært gjensidig.