Arthur Arntzen og Oluf: beste sitater

- Det kan bli mykje meir hælvete av å be einn å bainnes

Mannen bak Oluf Raillkattli fyller 80 år. 

JUBILANTEN: Arthur Arntzen har i en mannsalder underholdt det norske folk, blant annet gjennom sin velkjente karakter Oluf Raillkattli. Foto: Ingunn Mæhlum
JUBILANTEN: Arthur Arntzen har i en mannsalder underholdt det norske folk, blant annet gjennom sin velkjente karakter Oluf Raillkattli. Foto: Ingunn Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 30 år var han Dagbladets journalist i Nord-Norge. Han har også gjort suksess som skuespiller, forfatter og musiker, og har mottatt en rekke kulturpriser og ærespriser for sin innsats i kulturverden.

Men mest kjent er Arthur Arntzen som mannen bak karakteren Oluf Raillkattli, den rødsprengte nordlendingen i den karakteristiske skinnlua. Full av bannskap og ikke så rent lite faenskap, har han underholdt folk siden slutten av 50-tallet.

I anledning Arntzens 80-årsjubileum i dag, har Dagbladet samlet noen av de beste sitatene og historiene fra hans lange liv:

1: - Folk flirte på sæ brokk og angorapectoris og i Berlevåg va det en som måtte få sydd igjen kjeften ellers hadde han fått nordvestkulingen neri gjønna bronkian, sa Raillkattli.

Arthur Arntzen er til dags dato den eneste norske komikeren som har fått en kvinne i publikum til å le så hardt at hun dro på seg hjerteinfarkt. Hendelsen skjedde ifølge iTromsø.no under ei Oluf-forestilling i ei finnmarksbygd på 90-tallet. Alt skal imidlertid ha gått bra med kvinnen som ble rammet.

2: - Helt greit at måsen får skite på meg, sier Arntzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer