KOMMENTARER

Protestvalget

Det kan hende velgerne har rett

Politikerne må forberede seg på det utenkelige.

FOLKETS MAKT: Anja Cecilie Solvik i front for Bunadsgeriljaen, som demonstrerer mot kutt og nedleggelser i pasienttilbudet i distriktene med et demonstrasjonstog i Oslo tidligere i år. Kan det tenkes at politikerne tok feil og velgerne har rett? Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
FOLKETS MAKT: Anja Cecilie Solvik i front for Bunadsgeriljaen, som demonstrerer mot kutt og nedleggelser i pasienttilbudet i distriktene med et demonstrasjonstog i Oslo tidligere i år. Kan det tenkes at politikerne tok feil og velgerne har rett? Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Absoluttene har tatt over. Det stilles ultimatum. Føtter settes ned og tramper ut av forhandlinger. Det svares med nye ultimatum. Og slik overskygges en lokalvalgkamp, hvor titusener av lokalpolitikere har forberedt seg i lang tid på å diskutere lokale saker.

Men står det egentlig så annerledes til i lokalpolitikken? Hva er det vi har gått glipp av mens regjeringen har kranglet?

Da den nye fylkeskommunen Viken ble lansert, spurte NRK innbyggerne hva de mente om sammenslåingen. Det langstrakte storfylket vil fra neste år bestå av fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, i tillegg til noen omliggende kommuner. Viken vil ha 1,2 millioner innbyggere, nesten en fjerdedel av Norges befolkning.

Det likte innbyggerne dårlig, enten de bodde i nord eller sør. Den største innvendingen var at fylkene hadde så lite felles; det var fjell på den ene kanten og sjø på den andre, det var innland og kyst. Ulike dialekter og tradisjoner hadde de og.

«Jeg har ingenting til felles med en fra Hallingdal. Hva skulle det være,» utbasunerte en østfolding.

«Hva med at dere begge er norske?» sa reporteren lakonisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer