Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det kan ikke bli verre neste år

Musikkredaktør slakter årets Roskilde-program.

IKKE PRINCE HVERT ÅR: - Vi booker ikke for herr og fru Danmark, og dessuten finnes bare en Prince og han kan vi jo ikke booke hvert år, sier Roskildefestivalens musikksjef Rikke Øxner som svar på kritikken. Her opptrer Prince under fjorårets festival. Foto: AP
IKKE PRINCE HVERT ÅR: - Vi booker ikke for herr og fru Danmark, og dessuten finnes bare en Prince og han kan vi jo ikke booke hvert år, sier Roskildefestivalens musikksjef Rikke Øxner som svar på kritikken. Her opptrer Prince under fjorårets festival. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet): Roskildefestivalen offentliggjorde i dag store deler av musikkprogrammet for 2011 og presenterte rundt 70 nye artister.

Ifølge musikkredaktør Thomas Treo i danske Ekstra Bladet kunne man like gjerne annonsert at det skal duskregne alle de fire dagene festivalen varer.

- Grunnleggende savner man simpelthen substans. At mer eller mindre umoderne navn som The Strokes, Kings of Leon og Arctic Monkeys står øverst på plakaten er en fallitterklæring, skriver han.

- Kan ikke bli verre Totalt er nå over 130 artister offentliggjort.

Blant navnene som i dag ble lansert er The Strokes, James Blake, Bad Religion, Lykke Li, Iceage, Timbuktu & Damn!, Bring me the Horizon og Who Made Who.

TIL ROSKILDE: Rapperen Big Boi spilte under Øyafestivalen i Oslo i fjor. I år kommer han til Roskilde. Foto: Eirik Helland Urke
TIL ROSKILDE: Rapperen Big Boi spilte under Øyafestivalen i Oslo i fjor. I år kommer han til Roskilde. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Fra før av er det kjent at blant annet Big Boi, Janelle Monáe, Bright Eyes, PJ Harvey, Kings of Leon og M.I.A. skal spille under festivalen. Også norske Tôg, I Was A King, Lukestar og Honningbarna skal også opptre for Roskilde-publikummet.

Den danske musikkredaktøren stiller seg uforstående til at artister som Metallica, Iggy and the Stooges, The Black Crowes og Primal Scream, som alle er i Europa under festivalen, ikke har blitt spurt om å spille.

- Positivt er det dog, at det ikke kan bli verre neste år. Men det sa vi jo forresten i fjor også, skriver han.

- Presentrerer framtidas stjerner Ekstra Bladet har konfrontert Roskildes musikksjef Rikke Øxner med kritikken.

- Vi booker ikke for herr og fru Danmark, og dessuten finnes det bare en Prince og han kan vi jo ikke booke hvert år. Det er alltid viktigere for oss at det er gjennomgående kvalitet og interessant musikk hele veien ned gjennom plakaten, enn at vi har tre meget brede og populære navn øverst på plakaten, sier hun.

SKAL SPILLE: Kings of Leon skal i ilden under årets Roskildefestival. Foto: AP
SKAL SPILLE: Kings of Leon skal i ilden under årets Roskildefestival. Foto: AP Vis mer

- For oss dreier det seg om å finne og presentere framtidas stjerner. Det er langt viktigere for oss enn å kaste et par navn til fram fra hyllene på rockemuseet.

Hun tar kritkken som jevnlig rettes mot festivalprogrammet som et tegn på at folk er engasjert i festivalen, og legger ifølge den danske avisa ikke skjul på at man med et festivalbudsjett på 37 millioner ikke kan velge på øverste hylle.

Festivalen går av stabelen fra 30. juni til 3. juli.

KOMMER TIL DANMARK: The Strokes er blant de største navnene under Roskildefestivalen i år. Foto: Presse
KOMMER TIL DANMARK: The Strokes er blant de største navnene under Roskildefestivalen i år. Foto: Presse Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media