Årets navn

- Det kan ikke være på grunn av sangstemmen, de er heller ikke opptatt av kroppen min

Per Fugelli er i god form, tross sykdommen som herjer i kroppen. Han er klar for stemmesanking for å vinne Dagbladets «Årets navn»-kåring.

NOMINERT TIL ÅRETS NAVN: Per Fugelli og kona Charlotte i Lofoten. Nå er Fugelli nominert til Årets navn. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
NOMINERT TIL ÅRETS NAVN: Per Fugelli og kona Charlotte i Lofoten. Nå er Fugelli nominert til Årets navn. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Så spennende! Nå må vi farte rundt i landet, lobbyere og piske opp stemningen for å få folk til å stemme, sier Per Fugelli (74) henvendt til kona si Charlotte.

Den profilerte professoren i samfunnsmedisin har akkurat fått vite at han er en av ti personer som er nominert til Dagbladets «Årets navn» kåring.

Prisen skal gå til en person som har preget nyhetsbildet i løpet av året, og leserne får være med på å bestemme hvem som til slutt stikker av med tittelen.

I løpet av desember kan alle lesere avgi sin stemme på Dagbladet.no, mens Dagbladets redaktører kårer vinneren basert på avstemningen.

- Det er ikke på grunn av sangstemmen

Per Fugelli har i en årrekke vært åpen om sin kamp mot kreftsykdommen, og har de sju siste åra gjennomgått en rekke behandlinger mot celleforandringene i kroppen. For ett år siden tok han imidlertid avgjørelsen om å slutte all aktiv bekjempelse av sykdommen, og la sykdomsforløpet utvikle seg mot en naturlig død.

- Jeg har tenkt om meg selv at du er litt av en bløffmaker som tuller med den døden som aldri kommer, men nå er det virkelig alvor, sa han til Dagbladet i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer