Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det kan være skadelig for TV 2

Thor Gjermund Eriksen går rett fra TV 2-styret til NRK.

FÅR KRITIKK: Den nye kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen får kritikk får å gå rett fra TV 2-styret til NRK, uten karanteneperiode. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FÅR KRITIKK: Den nye kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen får kritikk får å gå rett fra TV 2-styret til NRK, uten karanteneperiode. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det kan være skadelig for TV 2 hvis Eriksen bruker kunnskap fra styrets strategiarbeid, i sin nye NRK-jobb. TV 2 burde ha inngått en forhåndsavtale om karanteneperiode. Eriksen kunne også tatt inititativ på å starte noe seinere i NRK, sier styreanalytiker Gunnar Eckbo i Styreinformasjon, til Dagbladet.

Etter måneder med spekulasjoner, ble Amedia-sjef Thor Gjermund Eriksen i går presentert som ny kringkastingssjef i NRK.

Men i tillegg til at Eriksen har vært Amedia-sjef, har han siden juli sittet som styremedlem i TV 2 AS.

Nå går han rett over til å være sjef for TV 2s argeste konkurrent, og tiltrer stillingen hundre prosent i løpet av første kvartal 2013. Det skjer uten en karanteneperiode.

- Bred erfaring Thor Gjermund Eriksen trakk selv fram sin styreerfaring som en nyttig erfaring i jobben som NRK-sjef, på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg har bred erfaring fra etermedier på et strategisk nivå og på styrenivå. Jeg har blant annet forvaltet eierskap i TV 2. Så jeg kjenner bransjen og de hovedutfordringene som kringkastingsvirksomheten møter framover, sa Gjermund Eriksen til Dagbladet.

Styreanalytiker og siviløkonom Eckbo mener bindingen er problematisk - både for TV 2 og Eriksen. 

- Den direkte overgangen virker uheldig for integriteten til Eriksen, sier han, og legger til at det kan være konfliktskapende hvis TV 2 opplever at deres ideer brukes i NRK.

- Ønskelig med karantene Også styreekspert Kjell Standal i Elinora Consulting, sier at en karanteneperiode kunne vært en løsning.

- Ideelt hadde det vært ønskelig med en karanteneperiode på et halvt år. Men hvis Eriksen ikke tiltrer hundre prosent før første kvartal neste år, ser jeg ikke på det som veldig problematisk.

Han mener at en slik overgang nesten er uunngåelig i et lite miljø som det norske.

Thor Gjermund Eriksen mener det ikke er naturlig at han kommenterer spørsmål rundt hans rolle som styremedlem, og henviser til TV 2-styreleder og Egmont-sjef, Hans Jacob Carstensen. Det samme gjør TV 2-sjef Alf Hildrum.

- Uproblematisk - Det er riktig at Eriksen har fått innsikt i hvordan TV 2 opererer, og det må vi ta med oss, men jeg ser ingen grunn til en karantene. Det er ikke et problem at han tar jobben som NRK-sjef, sier Carstensen til Dagbladet.

Han forteller at Eriksen fratrer sitt styreverv med umiddelbar virkning, men vil ikke si når Eriksen informerte om jobben.

- Han har kjørt en ryddig prosess overfor oss. Vi har hatt et godt samarbeid, og gratulerer ham med jobben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!