- Det kan være vanskelig å komme seg opp om morgenen

Til tross for savnet etter ektemannen føler ikke Lise Fjeldstad (74) seg ensom. Men hun kommer nok aldri til å forelske seg igjen.

ET SAVN: Jeg savner å ha et menneske å komme hjem til - noen å lage mat til, sier Lise Fjeldstad hjemme på terassen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones
ET SAVN: Jeg savner å ha et menneske å komme hjem til - noen å lage mat til, sier Lise Fjeldstad hjemme på terassen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Pensjonisttilværelsen? Den er travel den! Jeg får jo ikke tid til noen ting. Jeg hadde tenkt til å roe litt ned, men det er så gøy å holde på.

Lise Fjeldstads hage på Briskeby i Oslo er fortsatt grønn og vakker selv om det nærmer seg høst.

Syttifireåringen byr på eplemost og bringebær, og nyter den siste resten av sommervarme i hovedstaden. Hun siterer dikt av Hamsun, Vold og Øverland etter hukommelsen, og forklarer og gestikulerer som bare en ekte teaterdame kan. Og et tema går igjen i alt Fjeldstad snakker om:

Kjærligheten.

- Kjærligheten mener jeg er det eneste vi nå ikke har gjort oss til herrer over. Forelskelsen og kjærligheten er det eneste vi ikke kan bestemme over. Jeg har aldri spilt en rolle der jeg ikke har funnet nøkkelen til en kvinne gjennom kjærligheten, forteller hun.

Kulturpris Torsdag mottok hun Anders Jahres kulturpris for sine over femti år i bransjen. I tomannsboligen hun en gang delte med den nå avdøde ektemannen Per Sunderland henger det allerede et uttall priser og utmerkelser fra en lang karriere både på og bak scenen. Rosen, som en pris er, går hun aldri lei av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.