På partnerjakt  Disse fire bøndene skal lete etter en partner i Jakten på kjærligheten på TV 2 i høst. Fra venstre: Roar Husetuft, Bente Fremo, Linda Bjørnes og Svein Bøylestad. Nils J. Maudal / Dagbladet
På partnerjakt Disse fire bøndene skal lete etter en partner i Jakten på kjærligheten på TV 2 i høst. Fra venstre: Roar Husetuft, Bente Fremo, Linda Bjørnes og Svein Bøylestad. Nils J. Maudal / DagbladetVis mer

- Det kiler i magen allerede

Bøndene i årets Jakten på kjærligheten innrømmer flere tilfeller av sommerfuglkribling i magen da de fikk møte frierne sine for første gang.

(Dagbladet:)  - Ja, det er en to, tre av jentene jeg har tenkt veldig mye på etter å ha snakket med dem.

- Kribling i magen er vel riktig uttrykk?

Det røper en hemmelighetsfull, men veldig blid Svein Bøylestad (27) fra Froland i Aust Agder til Dagbladet. 

I kveld kunne du se at Svein er en av de fire bøndene som skal jakte på kjærligheten i høstens Bonderomantikk på TV 2. De andre tre er Bente Fremo (26) fra Buvika i Trøndelag, Linda Bjørnes (36) fra Røra i Inderøy kommune og Roar Husetuft (31) fra Førde. 

I kveld valgte de fire bøndene ut ti friere hver som de skal møte på speed-date i neste episode.

Jentene falt pladask for Svein Tidligere i sommer snakket Dagbladet med tre av de ti frierjentene Svein valgte å møte på speed-date. De var ikke i tvil: Ja, vi kan bli forelsket, lovte Camilla bakken (23), Elise Fremstad (21) og Vivian Fiskaa (26) etter speed-date med Svein.

I kveldens program så vi Vivian sjarmere Svein stort med brevet sitt.

- Hun må ha glimt Svein, som er ekte odelsgutt, driver skogsdrift på garden Hersel. Han kan fortelle Dagbladet at han ønsker seg ei jente som er utadvendt og litt sprudlende.

- Ei som har det lille glimtet i øyet. Hun må være snill og omtenksom, ha omsorg for andre. Neida, hun trenger ikke være noen skogskar, men hun må jo kunne ta i et tak, sier Svein.

En romantiker Svein har nylig vært forlover i bryllupet til en av sine aller beste venner, og er ikke redd for å innrømme at det gjorde ham ekstra vennlig stemt før innspillingene tok til:

- Klart jeg ble inspirert. Bryllup er jo veldig romantisk... Ja, jeg tror jeg må innrømme at jeg er en romantiker. Jeg håper jeg kan få det fram i serien, sier Svein, som var blant deltagerne som fikk flest svarbrev i år.

Kiler i magen Bonde Svein Bøylestad innrømmer at flere av brevene han har fått, har gjort ham veldig nysgjerrig.  Nils J. Maudal / Dagbladet
Kiler i magen Bonde Svein Bøylestad innrømmer at flere av brevene han har fått, har gjort ham veldig nysgjerrig. Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

- En drømmedate, det må være å kanskje ta henne med ut i naturen, kanskje til et fint vann, hvor jeg har tent fakler, kanskje gjort opp bål på forhånd. Spise og prate sammen, røper han.

- Vi kan se for oss at du er typen som kommer med en blomsterkvast sjøl på en tirsdag?

- Det kan nok stemme det, sier Svein, som forteller at slekt og venner har vært utelukkende positive til at han meldte seg på programmet.

- Ingen sofasliter, takk! også Linda Bjørnes kan fortelle at flere av frierbrevene vekte interesse hos henne, og hun hadde mange å velge mellom, hun fikk flest brev av alle frierne, hele 91 i tallet.

- Jeg har fått mange brev fra jakt- og fiskefolk. Det passer meg bra, særlig fra så mange hundefolk, sier hun.

Linda kjøpte gård for to år siden, og oppfylte med dét sin egen drøm om å drive med hest, men hun har også hundepensjonatvirksomhet med hele 29 hunder på lista. 

Hun drømmer om en kar som hun finner riktig kjemi med.

- Ingen sofasliter! Jeg er kravstor når det gjelder hva jeg vil ha. Han må være aktiv og sporty, dele interesser med meg. Og for å si det sånn: Han kan godt være håndverker, det ville vært praktisk, sier hun og ler.

- Jeg vil ha en å dele opplevelser med, en bestevenn. Romantisk for oss ville vært å sitte på fjellet, med et bål, fiske, gjerne jakte.

Flau tenåringsønn Linda har en sønn på seksten år, Marcus, fra et tidligere forhold.

Spent Jaktenbonde Bente Fremo . Nils J. Maudal / Dagbladet
Spent Jaktenbonde Bente Fremo . Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

- Han synes det er litt pinlig at jeg skal være med i programmet. Kan du ikke finne deg kjæreste på normal måte, spør han meg. Heldigvis har han fått en del forespørsler og oppmerksomhet da folk fikk vite at jeg skal være med, nå tror jeg han synes det er kjekt, sier Linda.

- Bestemor litt skeptisk Også årets jaktenbonde Roar Husetuft har barn. Hans datter Mathilde er sju år.

- Hun har faktisk spurt meg flere ganger om ikke pappa skal få seg kjæreste snart, så hun er nok glad for at jeg er valgt ut, sier Roar.

Roar driver mjølkeproduksjon på slektsgården Husetuft litt utenfor Førde. Der er han tredje generasjon i sving.

- Hva synes resten av gardsfolket om at du skal lete etter kjærligheten på TV?

- Det er nok mulig at bestemor, Asbjørg (85) er litt skeptisk, men jeg tror det går bra, forteller Roar, som ønsker seg ei jente som er glad i dyr, som har tatt i et tak før, som har sine egne hobbyer å sysle med, som er sprudlende, men også jordnær.

- Hun må tåle å bli skitten under neglene, men samtidig like å pynte seg litt og være litt fin den neste dagen, sier Roar om drømmedama.

I kveldens program kunne vi høre søstera til Roar fortelle at ja, Roar er ganske opptatt av utseende. "Han er mer kresen enn han har gitt uttrykk for tidligere".

- Har du funnet noe lovende i brevbunken?

 Ingen sofasliter, takk  Jaktenbonde Linda Bjørnes vil gjerne ha en kjæreste, men ikke en som bare sitter og slenger i sofaen. Nils J. Maudal / Dagbladet
Ingen sofasliter, takk Jaktenbonde Linda Bjørnes vil gjerne ha en kjæreste, men ikke en som bare sitter og slenger i sofaen. Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer

- Ja, jeg har vel noen favoritter som føles lovende, men det gjenstår å se i levende live, blunker Roar.

Også Bente Fremo (26) fra Trøndelag skal lete etter kjærligheten på TV. Les mer om Bente her!

Kjæresteklar: Jaktenbonde Roar Husetuft fra Førde. Nils J. Maudal / Dagbladet
Kjæresteklar: Jaktenbonde Roar Husetuft fra Førde. Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer