Koht minnes «Snåsamannen»:

-Det kjem til å gå bra med dæ

Komiker Christine Koht minnes «Snåsamannen» med en telefonsamtale hun mener overgår virkeligheten.

MINNES «SNÅSAMANNEN»: Christine Khot forteller om telefonsamtalen hun hadde med Joralf Gjerstad under den tøffe rehabiliteringstiden på Sunnaas. Foto: Vegard Grtt / NTB
MINNES «SNÅSAMANNEN»: Christine Khot forteller om telefonsamtalen hun hadde med Joralf Gjerstad under den tøffe rehabiliteringstiden på Sunnaas. Foto: Vegard Grtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Christine Koht beskriver sitt møte med Joralf «Snåsamannen» Gjerstad som et øyeblikk som overgår virkeligheten. Under rehabiliteringen på Sunnaas på Nesodden hadde Koht en healingsamtale med Joralf Gjerstad, også kjent som «Snåsamannen».

– Møtet med Snåsamannen var episk. Det er poesi og humor på høyt nivå, fordi det også er alvorlig. Jeg var på Sunnaas, det er beinhardt å bli handikappet av alt, og dette med spredning som hele tiden ligger over deg. Da fikk jeg beskjed at «Snåsamannen» hadde tenkt på meg.

Gjerstad døde fredag 18. juni i en alder av 95.

Kontaktet av «Snåsamannen»

Koht fikk kreftdiagnosen i 2018 og har siden latt følgerne sine på Facebook ta del i sykdomsforløpet. I hennes nyeste innlegg fra 10. juni forteller komikeren at hun ble hasteinnlagt på sykehuset dagen før.

Under rehabiliteringen på Sunnaas fikk Koht mulighet til å snakke med «Snåsamannen» på telefon. Gjerstad og hans bestevenn Anne hadde fulgt Kohts sykdomsreise tett, og det var da Anne bestemte seg for å ta kontakt med Kohts mor for å sette opp en samtale.

I et intervju med Dagbladet forteller Koht om det rørende møtet med «Snåsamannen» over FaceTime. Komikeren forteller at det var et morsomt øyeblikk i en veldig tung tid når Gjerstad slet med videofunksjonen og Koht bare kunne se øret og øyet hans i store deler av samtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.