Det klikket for sir Paul

Det klikket til ingen nytte for mange nettbrukere da Paul McCartney holdt sin eksklusive konsert på The Cavern i Liverpool i går kveld.

Konserten var McCartneys første på legendariske Cavern på 36 år.

Pågangen var for stor for den stakkars serveren, og da klokka nærmet seg 20.00 i går kveld, var det helt umulig å få kontakt med serveren til nettstedet www.msn.co.uk/cavern

300 billetter

Bare 300 mennesker hadde billetter til The Cavern. Billettene var i utgangspunktet delt ut til tilfeldige på platebutikker, men de oppnådde raskt høye priser.

En person betalte 50000 kroner for en billett på en Internett-auksjon. 12000 valgte den rimeligere løsningen med å se konserten på en storskjerm utenfor klubben.

- Dette kommer til å bli en spennende og følelsesladd kveld for meg, og det er fantastisk at fans fra hele verden kan logge seg på konserten og feste sammen med oss, skrev Paul McCartney i en liten velkomsthilsen på nettstedet.

Men sånn ble det ikke for de fleste nettbrukerne.

- Sannsynligvis er det serveren som har sviktet, sier den norske forskeren og Internett-eksperten Gisle Hannemyr.

Konserten ble også direktesendt på BBC Radio, mens den kommer seinere på tv. 25 land har foreløpig kjøpt den, blant annet USA, Japan, Russland og det meste av Europa.

Kjellerklubb

I går kveld klarte vi ikke å få bekreftet om en norsk kanal har kjøpt inn Cavern-konserten.

The Cavern er en liten kjellerklubb i Beatles' hjemby Liverpool. Det var her The Beatles fikk sine første fanskarer i England. Men de holdt sin siste konsert der i 1963, og klubben ble stengt ti år seinere.

Konserten i går var nok å regne som en del av markedsføringen av McCartneys nye album, «Run Devil Run». Det inneholder stort sett gamle rock'n'roll-låter av den sorten som Beatles spilte på The Cavern.

I går spilte McCartney blant annet låter av Elvis Presley, Little Richard og ChuckBerry.

EKSKLUSIVT: Bare 300 mennesker hadde billetter til The Cavern da Paul McCartney sto på scenen i kjellerlokalet for første gang på 36 år.