Det koker rundt a-ha

a-ha gjør det skarpt på flere fronter, drøye to måneder før bandet slipper sitt åttende studioalbum. Plata har fått navnet «Analogue», etter en av låtene.

Dette er noen av elementene rundt Norges største band noensinne:

• Den nye radiosingelen, «Celice», brukte ifølge bandets hjemmeside rekordraske ett døgn på å bli den femte mest spilte radiolåta i Norge (plassering for den første hele uka, se dagens Dagbladet, er 16).

• Singelen «Celice» legges ut fra 4. oktober.

• Albumet «Analogue» slippes 7. november. Magne Furuholmen mener a-ha tar flere steg i ny retning. Morten Harket beskriver «Analogue» som «dansemusikk for sjelen».

• Bandet spilte lørdag for 120-150 000 fans i Frognerparken i Oslo.

• Bandets første konsert i USA på snart 20 år, på Irving Plaza i New York 12. september, ble utsolgt i løpet av 52 minutter.

•  a-ha legger ut på verdensturné i kjølvannet av «Analogue».

Musikksjef Håkon Moslet i NRK Petre har fulgt a-ha i mange år. Han er imponert:

-  Singelen «Celice» er en veldig bra og offensiv låt. Vi a-listet låta umiddelbart, sier Moslet.

De fem nye låtene som bandet spilte i Frognerparken, gjør ham optimistisk også for albumet:

-  Bandets motivasjon for å søke sammen igjen har på meg virket litt variabel - som et fornuftsekteskap. Men konserten i Frognerparken har overbevist meg om at dette er ekte kjærlighet. Vi står overfor en motivert utgave av bandet. Paul Waaktaar Savoy sto fram som en ekte rockegitarist - inspirert og potent. Og Morten Harket sang vanvittig bra, mener Moslet.

Han kunne lagt til at Magne Furuholmen vokser som låtskriver. Mens Paul Waaktaar Savoy før i tida skrev de fleste låtene og hit\'ene, har Magne nå levert tre singler på rad - «Lifelines», «Forever not yours» og «Celice».

MYE PÅ GANG: a-ha gjorde en triumfferd foran nærmere 150 000 fans i Frognerparken lørdag. Publikum fikk blant annet høre tittellåta på det nye albumet, «Analogue».