Det kommer en ny «Dag»

Manusforfatterne har satt seg ned for å lage ny sesong av «Dag».

MER TERAPI: Atle Antonsen spiller samlivsterapeuten Dag. Nå har Øystein Karlsen og Kristopher Schau i gang med å skrive manus til sesong nummer to. Foto: Lars Eivind Bones
MER TERAPI: Atle Antonsen spiller samlivsterapeuten Dag. Nå har Øystein Karlsen og Kristopher Schau i gang med å skrive manus til sesong nummer to. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Dramakomedien «Dag», med Atle Atonsen i hovedrollen, har vært en av TV 2s store satsninger i høst, og har hatt gode seertall. 440 000 i snitt etter seks episoder, som er 24,4 prosent av tv-seerne på torsdagskveldene.

Dermed har TV 2 satt i gang manusforfatterne Øystein Karlsen og Kristopher Schau med å skrive manus til en ny sesong.

- Den neste sesongen skal være klar til å sendes allerede neste høst, forteller Karlsen til Dagbladet.

- Viktig ikke å gjenta
Dag er ekteskapsrådgiver som fraråder ekteskap, er tung valiumforbruker og har en tvilsom omgangskrets - samtidig som han baler med en kjærlighetsaffære.

- Utfordringen med oppfølgere er at seerne vil kjenne seg igjen i universet, samtidig som det er viktig ikke å gjenta. Det viktigste blir nok likevel å beholde ballansen mellom idioti og drama - og ikke la det bikke over i en av retningene, sier Karlsen - som også er seriens regissør.

Manusforfatterne er allerede ferdig med råmanus til de to første episodene av neste sesong.

- Jeg kan si så mye som at det går ganske mye verre med Dag, før det går bedre. Du kan ikke ta så mye valium over så lang tid, uten at det får konsekvenser, sier Karlsen.

Tuva Novotny-effekten
Foruten Antonsen har serien fått med seg et stjernegalleri med blant andre Anders Baasmo Christiansen og den svenske skuespillerstjerna Tuva Novotny. Alle disse blir med videre i neste sesong.

- Så blir det nok noen nye ansikter i tillegg, sier Karlsen.

Innspilling av den nye sesongen starter 1. april neste år.

Første sesong hadde en budsjett på 16,5 millioner kroner, og består av 10 episoder. Karlsen håper på en like ambisiøs satsning.

- Det hjelper at vi har fått napp hos svenske tv-kanaler for sesong én. Forhåpentligvis får vi napp på sesong to også. Det kan nok kalles Tuva Novotny-effekten, innrømmer Karlsen.

Hovedrolleinnehaver Atle Antonsen sier til Dagbladet at han er «euforisk over å se at TV 2 og det norske folk verdsetter kvalitet at man ønsker en runde til av «Dag».»

- Serien er jo et aldri så lite forsvar av folk som lever noe skråere enn det som er vedtatt som A4, dermed representerer den også kanskje et forbausende stort antall mennesker som ikke nødvendigvis føler seg helt hjemme i mer tradisjonelle hverdager, som i for eksempel Himmelblå eller Hvaler, sier Antonsen.