Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
DØD: John Travoltas kone, Kelly Preston døde etter lang tids sykdom. Foto/video: NTB Scanpix/AP Vis mer

Det kommer en ny «Grease»-film

Mer enn førti år etter originalen.

Filmstudioet Paramount børster støvet av den ikoniske musikalen fra 1978, og har annonsert arbeidet med en såkalt «prequel», som skal finne sted før handlingen i originalen. Det melder Deadline.

«Grease», med John Travolta (66) og Olivia Newton-John (71) i hovedrollene, er like kjent for musikken som for filmen selv. Den produserte klassikere på løpende bånd, som blant annet «You're The One That I Want» og «Summer Nights».

Basert på låttekst

42 ÅR: Det er lenge siden Grease kom ut, men filmen og lydsporet er fortsatt populære. Foto: NTB Scanpix.
42 ÅR: Det er lenge siden Grease kom ut, men filmen og lydsporet er fortsatt populære. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det er den sistnevnte låta som skal danne grunnlaget for handlingen i den nye filmen, som har fått tittelen «Summer Lovin».

I sangen forteller protagonistene Sandy og Danny til sine respektive vennegjenger om sommerflørten de hadde med hverandre. Så oppdager de at de har begynt på samme skole, og dette blir starten på romansen deres i «Grease». Den nye filmen skal altså basere seg rundt denne sommerflørten.

Gigantsuksess

Det er regissør Brett Haley som skal sitte bak spakene, men hvilke skuespillere som skal ta over for Travolta og Newton-John er foreløpig ikke kjent. Haley står blant annet bak filmen «All the Bright Places» som kom på Netflix tidligere i år.

«Grease», som kom ut i 1978, ble en av de største filmsuksessene i sin tid. Musikken fra filmen har solgt over 20 millioner eksemplarer verden rundt, og sammen med filmen gjorde den både Travolta og Newton-John til verdensstjerner.

Flere prosjekter på gang

De to er fortsatt gode venner, og dukket seinest opp sammen ved en visning av «Grease» i 2019. Da Travoltas kone Kelly Preston nylig døde, gikk Newton-John raskt ut og kondolerte. «Kelly var en strålende, varm og snill sjel. En fantastisk kone, mor og venn», sa Newton-John til Entertainment Tonight. Newton-John har selv vært rammet av kreft flere ganger.

Fra før finnes «Grease 2» fra 1982 med blant andre Michelle Pfeiffer, og det jobbes også med en spinoff-serie hos HBO, ifølge bransjebladet Variety. Det skal angivelig være mulighet for enda mer «Grease»-innhold dersom «Summer Lovin» lever opp til forventningene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!