Det kommer flere Henning Mankell-bøker etter hans død

- Han skrev bestandig.

DØDE I NATT:  Henning Mankells forfatterskap fikk sitt punktum i dag - men minst to bøker fra hans hånd kommer senere. - Han skrev bestandig, så det kan være enda mer som vi ikke vet om nå, sier hans norske forlegger, Cathrine Bakke Bolin i Gyldendal forlag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DØDE I NATT: Henning Mankells forfatterskap fikk sitt punktum i dag - men minst to bøker fra hans hånd kommer senere. - Han skrev bestandig, så det kan være enda mer som vi ikke vet om nå, sier hans norske forlegger, Cathrine Bakke Bolin i Gyldendal forlag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Cathrine Bakke Bolin, sjefredaktør i Gyldendal forlag, som er Henning Mankells norske forlegger:

- Vi har akkurat fått oversatt boka «Kvikksand», der han skriver om kampen mot kreften.

Hans bortgang blir omtalt som et stort tap.

To bøker klare Hun kan ikke si når denne blir utgitt, men boka står ikke på høstens utgivelseseplaner og er mest sannsynlig ventet til våren 2016. Om dødsfallet forandrer på dette, kan ikke Bolin, som akkurat fikk dødsbudskapet, si noe om nå.

- Voksenromanen «Svenske gummistøvler» er gitt ut i hjemlandet, og vil komme i norsk utgave neste år, sier Bolin.

- Om han har flere manus liggende, vet jeg ikke noe om. Har forsøkt å få tak i hans forlegger, Anneli Høyer, i Danmark. Det var hun som akkurat har informert om at Mankell døde i natt. Men han skrev jo alltid, så det kan godt være at det fins flere bokmanus, sier hun.

Måtte avlyse Henning Mankell sloss i flere år mot kreften. Han er mest kjent for kriminalbøkene om Kurt Wallander, som er blitt filmet og vist i en rekke land i hele verden.

- Jeg var på bokmesse i Gøteborg forrige uke. Der skulle Mankell ha vært, men han måtte avlyse. Han har jo vært syk lenge, og jeg opplevde at det sto dårlig til, sier Bolin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer