- Det kommer for mange norske filmer i 2011

Direktøren i Norsk filminstitutt synes altfor mange norske filmer har kinopremiere neste år.

HAR PREMIERE I 2011: «Hjelp, vi er i filmbransjen» med blant andre Odd-Magnus Williamson og Triana Iglesias har premiere på norske kinoer i august til neste år. Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures
HAR PREMIERE I 2011: «Hjelp, vi er i filmbransjen» med blant andre Odd-Magnus Williamson og Triana Iglesias har premiere på norske kinoer i august til neste år. Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går brakte Dagbladet deg oversikten over alle norske filmer som har kinopremiere neste år. Listen innebefatter hele 36 filmer, noe som vil gjøre 2011 til et rekordår for norsk film på kino.

Nina Refseth mener det er en produksjonsnivå som ikke kan opprettholdes.

- Tallet for norske kinopremierer i 2011 er altfor høyt, sier Refseth til Dagbladet.

Refseth mener imidlertid at premieretallet vil bli noe lavere, og viser til inneværende år hvor 30 filmer ble varslet, men bare 26 av dem ble oppført på norske kinoer.

- Ut fra erfaring vil vi se at noen av filmene faller bort. Noen vil ikke bli ferdige, og andre vil falle bort på grunn av manglende finansiering, men vi vil uansett se en betydelig økning neste år. Jeg mener det kommer for mange norske filmer i 2011.

Generalsekretær i Norske Film- og TV-produsenters forening, Leif Holst Jensen, deler Refseths bekymring og mener at enkeltfilmer kan drukne i den voldsomme filmmassen.

Ødelegger for hverandre - Økonomien i produksjonsselskapene er allerede hardt presset, og noen kan risikere å bli skvist ut, advarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer