Det kontantløse samfunnet kommer

Allerede i dag går 95 prosent av husholdningens betalinger digitalt.

NAIVT: Ideen om kontanter som sikkerhet, er ideen om at vi kan bruke hester hvis bensinforsyningen stopper, skriver artikkelforfatterne. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem
NAIVT: Ideen om kontanter som sikkerhet, er ideen om at vi kan bruke hester hvis bensinforsyningen stopper, skriver artikkelforfatterne. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sin kronikk i Dagbladet 4. oktober sier Thomas Bjørnsen at han er bekymret for datasikkerheten ved overgangen til et kontantfritt samfunn. Han mener det er interessant at undertegnede går ut med dette ønsket, bare måneder etter at nettsidene til PayPal og Visa ble tatt ned.

Men han burde kanskje ha lest vår rapport først? Den er bakgrunnen til at dette er et tema nå. I «Et kontantfritt Norge om 10 år» legger vi stor vekt nettopp på betydningen av bedre datasikkerhet. Ikke bare for å møte en kontantfri verden, men også for å takle de utfordringer vi har i dag.

Vi er sikre på at Norge vil bli kontantfritt uansett hva vi gjør. Allerede i dag går 95 prosent av husholdningens betalinger digitalt, og selvfølgelig 100 prosent av betalingene mellom bedrifter. Det vi ønsker er en planlagt og styrt overgang til et kontantfritt samfunn, og ikke en tilfeldig utvikling som nå. Det vil kreve bedre innsats nettopp på sikkerhet, i tele- og datasystemer, og ikke minst, i kraftforsyningen.

Bjørnsen bruker kontanter og ser åpenbart det som en sikkerhet mot at verden slik vi kjenner den i dag skal bryte sammen. Han er redd for at økt solaktivitet skal ødelegge betalingssystemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer