- Det kunne vært lillebroren min

Noora Noor er er forbilde for mange ungdommer på Holmlia. Men drapet på Benjamin Hermansen har gjort bydelens egen souldronning redd.

- Det kunne like gjerne ha vært lillebroren min som ble drept, sier hun til NTB.

Til Dagbladet forteller hun om sin oppvekst på Holmlia. At hun kom til Norge fra De Forente Arabiske Emirater sammen med sin somaliske familie da hun var sju. At hun bodde på Holmlia fra hun var ni til hun flyttet hjemmefra som 18-åring.

- Familien min bor fortsatt på Holmlia. Broren min er 15 år gammel. Jeg er redd for han. De siste to ukene har jeg tilbrakt mye tid sammen med og resten av familien min. Men jeg har også brukt mye tid på ungdommene på Holmlia. Jeg er et forbilde for dem. Jeg er en flyktning som har klart å komme meg fram, sier hun til Dagbladet.

Tirsdag kveld åpnet Noora Røde Kors' Stopp Volden-konsert sammen med Bertine Zetlitz. Peroxid-blonde Bertine og Somalia-mørke Noora åpner også showet når konserten sendes på TV2 torsdag kveld.

- Etter drapet på Benjamin har jeg blitt mer klar over min egen rolle som artist. Det er viktig at jeg er artist. Jeg viser at alt er mulig. Jeg tar rollen min som forbilde fra Holmlia og Afrika på alvor. Akkurat nå synes jeg bare så synd på ungdommene på Holmlia som skulle få oppleve dette drapet. Men er livet, dessverre. Forhåpentligvis kan konserter som de to som holdes denne uka bringe ungdommene på Holmlia nytt håp, sier hun.

I kveld opptrer både Noora, Espen Lind, Sissel Kyrkjebø, Morten Harket og en rekke andre artister på Holmlia idrettsplass. Rett ved, på Holmlia ungdomsskole og på Søndre Nordstrand Fritidsklubb, gikk Noora for noen få år tilbake. For to år siden kom hennes debutalbum «Curious». Siden har Noora fått status som Norges souldronning. Sist helg ble hun kåret til årets liveartist under Natt & Dags Oslopris-utdeling.

SANG SAMMEN: Noora Noor og Bertine Zetlitz sang sammen for første gang under Røde Kors' Stopp Volden-konsert på Sentrum Scene i kveld. De synger Bertines låt «Fate» sammen.
<B>D'SOUND TILBAKE:</B> Simone Larsen i D'Sound har tyske og tyrkiske røtter. - Jeg har blitt mobba fordi jeg er annerledes, men det er lenge siden nå. Det som er skummelt er den blinde volden som skjer i Oslo. Er på man på feil sted til feil tid kan man bli drept, sier Simone. Under TV2-konserten framfører D'Sound sin nye singel «Sing My Name».
<B>MATCHENDE FARGER:</B> Programleder Turid Birkeland hadde valgt seg lilla for aftnen, slik at hun kunne matche bispeskjorta til Gunnar Stålsett (t.h). Leder for Ungdom mot Vold, Farid Bouras, kjørte sin egen fargestil i kveld.
<B>VELDEDIG PROMO:</B> Sigvart Dagsland, som helt tilfeldig er plateaktuell denne uka med sitt nye album «Soul Ballads», framførte sin nye singel «Round & Round» på Sentrum Scene i kveld.