Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det ligger en svak lukt av bleie og morsmelkerstatning over det

Kristopher Schau om rockdebatten.

THE BOSS: Kristopher Schau sier at han ikke har hørt så mye bra ny musikk som han har gjort de siste årene, som blant annet radioprogrammet hans Kvegpels på Radio Nova får nyte godt av. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
THE BOSS: Kristopher Schau sier at han ikke har hørt så mye bra ny musikk som han har gjort de siste årene, som blant annet radioprogrammet hans Kvegpels på Radio Nova får nyte godt av. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ulike varianter av utsagnet «rocken er død» har blitt utbasunert i flere tiår nå, og dukker fremdeles opp i rykk og napp. 

Og i kjølvannet av EDM-suksess, teknologisk utvikling og kortere vei til verdensherredømme uten gitaren, slo også Bylarm rockalarm både i fjor og i år basert på et rekordlavt antall innsendte renskårede rockdemoer til festivalen.

- Når håret tynnes Kristopher Schau, som til sommeren skal spille på festivalen Tons of Rock med bandet The Dogs, er imidlertid ikke helt enig i at det står dårlig til i sjangeren.

- Jeg har ikke fått med meg at rocken er i ferd med å dø. Sjangre dør ikke. Det blir jo bare flere av dem. Men det er vel et eller annet som skjer med oss gubber når vi runder 40. Når håret tynnes, så må vi si noe som får oss til å føle oss unge. Det ligger en sånn svak lukt av bleie og morsmelkerstatning over det. Men det er naturens gang. Noen får seg PT, noen begynner å lage sine egne pølser - og noen sier at rocken er død. Sånn kommer det alltid til å være, sier Schau til Dagbladet, og legger til: 

- Det høres ut som at mann (42) har lyst til å flørte med elektronikajente (25) ved å skrive om disse tingene. Det er musikkjournalistikkens svar på «Nå kommer sola»-overskriftene. 

Danser rundt gullkalven På Tons of Rocks skal Schaus The Dogs spille sammen med blant andre Europe, Megadeth, Black Sabbath, Alice Cooper og Ghost.

- Jeg noterer meg at de aldri har solgt flere billetter til Tons of Rock enn de har gjort i år. Både det og at vi får spille er hyggelig.

Selv skal han snart spille en håndfull konserter med Hurra Torpedo fram til sommeren, før The Dogs blir eneste prioritet igjen. 

- Hurra Torpedo er bare en liten runde for pengas skyld, vi danser en siste dans rundt gullkalven, så blir det lagt på is - og da er det bare The Dogs igjen. Med mindre noen åpner pengesekken noe helt for jævlig i 2017, da. Men da skal det mye penger på bordet, sier Schau.