VM I BOK: Neste år er Norge fokusland under bokmessa i Frankfurt som nå er i gang. Da blir det hei og hå i Tyskland der alt som kan krype og gå av forlag og et velle av store forfattere er innom. Bildet viser det året Nesbø kastet glans. Foto: NTB Scanpix.
VM I BOK: Neste år er Norge fokusland under bokmessa i Frankfurt som nå er i gang. Da blir det hei og hå i Tyskland der alt som kan krype og gå av forlag og et velle av store forfattere er innom. Bildet viser det året Nesbø kastet glans. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Det ligger i vårt DNA å fryde oss når Norge blir nevnt i utenlandske medier

For neste år er hjemlandet til Ibsen, Nesbø, Solstad, Kjærstad, Hjort, Undset, Hoel, Vold og Saabye fokuslandet under verdensmesterskap i litteratur

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bøkenes børs og katedral Bokmessa i Frankfurt er i gang. Det er verdens største og har en århundrelang historie, nå vil Norge bli en del av den.

Å besøke bokmessa i Frankfurt er en overveldende opplevelse. I seks gedigne haller på til sammen 172 000 kvadratmeter stiller 7100 forlag og foreninger ut bøkene sine. Rundt 286 000 publikummere gjester festivalen hvert år i løpet av de fem dagene den pågår. Og hvert år har festivalen et fokusland som får en 2300 kvadratmeter stor paviljong å boltre seg på.

I 2019 er det for første gang Norges tur til å innta denne framskutte posisjonen. Søndag 14. oktober overtar vi stafettpinnen fra Georgia og dermed innledes det største satsingsåret for norsk kultur i utlandet noensinne. 30 millioner har den norske stat lagt på bordet, vil det lønne seg?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn