- Det likner på sånn det var i virkeligheten, bortsett fra drapene og parykkene

Russisk eks-spion om «The Americans».

TV-VERSJONEN: Keri Russell spiller Elizabeth Jennings i «The Americans». Foto: Craig Blankenhorn / FX / AP / NTB Scanpix
TV-VERSJONEN: Keri Russell spiller Elizabeth Jennings i «The Americans». Foto: Craig Blankenhorn / FX / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serien «The Americans» er noe av det beste du kan strømme til en skjerm nær deg om dagen, i hvert fall hvis man skal tro Dagblad-spaltist Jan Omdahl, Asbjørn Slettemark og OP-5 eller dem som gidder å si sin mening på nettet.

Serien handler om familien Jennings, hvor Elizabeth (Keri Russell) og Philip Jennings (Matthew Rhys) bor sammen med barna Paige (13) og Henry (10) i en forstad til Washington D.C. Som Omdahl beskrev på disse sider tidligere i år, driver Elizabeth og Philip tilsynelatende et reisebyrå og framstår som et vanlig amerikansk forstadsektepar, men i virkeligheten er de Nadezhda og Mischa, to sovjetiske spioner som jobber for KGB-direktorat S.

Siden tidlig ungdom er de trent opp til å infiltrere det amerikanske samfunnet, de er mestre i forkledning og dreper med ujevne mellomrom personer som er så uheldige at de krysser deres spor.

- Likner på virkeligheten Så er spørsmålet: Hvordan passer egentlig TV-seriekartet med det virkelige kald-krig-terrenget?

Ganske så bra, faktisk. I hvert fall hvis man skal tro Andrej Bezrukov, som opererte som spion i USA under aliaset Donald Heathfield fram til 2010. Han har latt seg intervjue av den russiske avisa Kommersant, og intervjuet er gjengitt hos Wall Street Journal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.