Det Lillo ekstra

Han er Oslos sangfugl, snart aktuell med diktbok og et norsk viseikon. Disse dagene holder Lars Lillo-Stenberg tre jubileumskonserter på ferielandet Tjøme.

Lars Lillo Stenberg er mest kjent som vokalist og låtskriver i Oslobandet DeLillos. Med sine merksnodige tekster og nasale stemme har han blitt et norsk viseikon.

Mannen bak Delillos

De Lillos slo igjennom i 1986 med debutalbumet «Suser Avgårde», og oppnådde raskt kultstatus og hitlisteplasseringer for låter som «Min beibi dro avsted» og «Tøff i Pysjamas».

Lars Lillo-Stenbergs tekster om hverdagslige ting fant lett gjenklang hos publikum, og gruppa ble et av de store foregangsbandene for norskspråklig musikk på 80-tallet, sammen med Dum Dum Boys, Raga Rockers og Jokke og Valentinerne.

Utover 80-tallet kom det flere album og sanger som gikk inn i nordmenns nynne-repertoar. Låter som «Nei ikke gjør det», «S\'il vous plait», «Sveve over byen» og «Hjernen er alene».

Den største kommersielle suksessen kom likevel på 90-tallet, med albumet «Neste Sommer» (1993). Tittellåten og storhiten «Kokken Tor», fikk salgstallene til skyte i været.

Lars går solo

I 1996 gjorde Lars Lillo Stenberg sin solodebut med Prøysen-plata «Å var jeg en sangfugl». Og fikk applaudering fra pressen. I Dagbladet fikk den en sekser, og anmelderen kunne melde at «Platas absolutte styrkemedisin, og det som gjør den til en klassiker, er Stenbergs evne til å tilføre sangene nytt oksygen uten at de mister sin sterke identitet».

Akkurat nå jobber han med sin første diktsamling, det vil si en samling av tekster fra hele hans låtrepertoar, i tillegg til noen nye prosatekster. Boka kommer ut September på Tiden Forlag, som syntes det var på tide at Lillos tekster kom i bokform.

Jubileum på Tjøme

Men Lars Lillo-Stenberg stopper ikke å holde konserter av den grunn.

For ti år tilbake innviet han kultursenteret Gamle Ormelet i Tjøme - og siden har han trofast dukket opp på den lille konsertscenen hvert eneste år. Da skulle det bare mangle at mannen har jubileumskonsert når Gamle Ormelet i år feirer ti år vel overstått.

Onsdag blir det en såkalt «Fjortiskonsert», uten aldersgrense og alkoholservering. Torsdag og fredag kan de voksne nippe til sine drikkevarer mens Lars\' karakteristiske stemme fyller lokalet.

Les mer om Tjøme Kunst og kultursenter på sidene til Gamle Ormelet. Lars Lillo-Stenberg og DeLillos kan du lese om på de offisielle sidene til DeLillos og på musikksidene til dagbladet.no.