DEBATT

Sentralisering:

Det lokale politiet forsvinner

Penger brukes på byråkrati heller enn å styrke politiet der folk bor. Å fjerne nærpolitiet er ikke en løsning.

OSLO: Politiet på plass i Oslo. Senterpartiet frykter at distriktene vil bli dårligere dekket med ny politi-struktur.Foto: Vegard Wivestad Grøtt
OSLO: Politiet på plass i Oslo. Senterpartiet frykter at distriktene vil bli dårligere dekket med ny politi-struktur.Foto: Vegard Wivestad Grøtt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nylig hadde flere representanter fra Høyre et angrep på Senterpartiet om politi. I innlegget argumenterte de for hvorfor Høyre og FrP nå ønsker å fjerne lokalpolitiet og benyttet også anledningen til å komme med en rekke anklager mot Sp.

Det fortjener et svar.

Det er helt riktig at Sp er helt uenig med Høyre i politikken overfor politiet. Det er riktig at vi ønsker å bevare lokalpolitiet, mens Høyre og FrP ønsker å sentralisere det.

Det er riktig at regjeringen nå legger ned 126 lokale politikontorer over hele landet, og det er riktig at Sp ønsker en annen retning hvor det lokale politiet styrkes.

Regjeringen skryter ofte av sin satsning på politiet. Dessverre er dette noe folk der ute ser lite til. Den forrige justisministeren bestilte en rapport som skulle se på hvorfor pengene i politibudsjettene ikke kom ut i distriktene.

Rapporten kom forrige uke, og konkluderte med at, justert for pris- og lønnsvekst, øremerkinger og pålagt bemanningsøkning, har politidistriktenes budsjettmessige handlingsrom blitt redusert med om lag kr 426 millioner fra 2013 til 2016. Det har altså under denne regjeringen blitt mindre midler til lokalt tilstedeværende politi. Det har nok folk også merket. Samtidig som politiet ute har fått mindre midler har politibyråkratiet vokst. Faktisk har regjeringen mer enn doblet pengepotten til politibyråkratiet fra 125 mill. i 2012 til 275 mill. i 2017. Senterpartiet mener at dette er penger som burde vært brukt på operativt politi ute i hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer