«Det lukter strammere denne gangen»

TERRORISME: Domfellelse eller ei - arrestasjonene til PST vil endre norsk antiterrorpolitikk. Det er grunn til å være på vakt.

SAK MED FOR MANGE HULL?: «For Politiets sikkerhetstjeneste er fallhøyden stor», skriver filosof og forfatter Joakim Hammerlin (som i fjor kom med debattboka «Terrorindustrien») om forrige ukes pågripelse av tre menn med antatt tilknytning til al-Qaida. På bildet kunngjør PST-sjef Janne Kristiansen arrestasjonene.Foto: Scanpix
SAK MED FOR MANGE HULL?: «For Politiets sikkerhetstjeneste er fallhøyden stor», skriver filosof og forfatter Joakim Hammerlin (som i fjor kom med debattboka «Terrorindustrien») om forrige ukes pågripelse av tre menn med antatt tilknytning til al-Qaida. På bildet kunngjør PST-sjef Janne Kristiansen arrestasjonene.Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det lukter strammere denne gangen. Strammere enn Bhatti-og Somalia-saken. Tre menn, med påståtte koblinger til al-Qaida, er arrestert og siktet for planlegging av terroraksjoner på norsk jord.

For politiets sikkerhetstjeneste (PST) er fallhøyden stor. Hvis mistankene viser seg å holde vann, står vi overfor den mest alvorlige terrorsaken i norsk historie: En terrorcelle, med koblinger til internasjonale nettverk, og kapasitet til og ambisjon om å gjennomføre omfattende terroraksjoner mot mål i Norge, er intet mindre enn oppsiktsvekkende. Alt avhengig av hva som kommer frem fra etterforskningen, vil norsk antiterrorpolitikk ha fått en ny målestokk, et nytt trusselbilde.

Men også hvis saken har for mange hull til å bære vekten av en fellende dom, er sannsynligheten stor for at arrestasjonene kommer til å presse fram endringer av norsk antiterrorpolitikk.

I de to terrorsakene som så langt har versert i det norske rettssystemet, Bhatti- og Somalia-saken, har ikke PST fått uttelling. Hvis PST skulle gå på nok et nederlag i retten, er sannsynligheten stor for at det vil presses frem en debatt. Ikke bare om PST, men også om norsk antiterrorvirksomhet og terrorlovgivning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer