Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det lynsjes i stille grender

Hylekoret synger i år venstresida inn den 24.desember så Sølvguttene kan få slappe av litt.

HYLEKORET MED VERDENSHERREDØMME: Hylekoret er kommet for å bli, og snart kommer de til å legge ut på en verdensturne med start rett utenfor København. Foto: Tom Stalsberg
HYLEKORET MED VERDENSHERREDØMME: Hylekoret er kommet for å bli, og snart kommer de til å legge ut på en verdensturne med start rett utenfor København. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hylekoret presenterer de siste linjene fra Sigbjørn Obstfelders 1893-dikt «Jeg ser»:

Jeg ser på de velkledde herrer,

jeg ser på de smilende damer,

eg ser på de lutende hester.

Hvor de gråblå skyer blir tunge.

Jeg ser, jeg ser ...

Jeg er visst kommet på en feil klode!

Her er så underlig ...

Hylekoret er nemlig kommet for å bli og de vil straks ta over denne underlige andedam, Norge. Dette lille sted i verden. Og, folkens – i hus, hoteller og hytter på fjellet og ved sjøen – hold dere fast, kjøp våpen: Hylekoret vil i år nemlig erstatte Sølvguttene. The Howlers Choir synger nemlig venstresida inn på NRK den 24. desember, klokka 5 på.

Ja, du leser riktig. Det er ikke jula som synges inn i 2016, men det er det politisk korrekte innholdet som skal framheves. Det som på sikt skal redde verden fra dyrtid, nasjonalisme, dumskap, ondskap, hat, poker, klimakriser sjakk, oppdrett og pelsdyr. Hylekoret sier i en kort kommentar at de er sammensatt av eliten og stor fra den ufrie presse, akademia, content marketing, sosialistiske medier, litteratur, musikk, kunst og arbeiderklassens siste lønnsslaver, de 666 som ikke stemmer FRP.

Hylekoret legger til at Sølvguttene er gull, men i år kan de være hjemme sammen med sine nærmeste (selv om Sølvguttenes konsert ble sunget inn i fjor). Hylekorets dirigent er skuespiller Kristoffer Joner, som etter det vi erfarer selv har komponert – på NOAS noteark – en ny julesang (samplet Margrethe Munthes klassiker fra 1911) som i hasjversjon heter På loven sitter Listhaug. Teksten går visstnok slik:

På loven sitter Sylvi med

sin urnorske julegrøt,

Men rundt omkring står

alle de små rotter,

og de skotter (helst i kilt).

Hylekoret framfører også Prøysens «Julekveldsvisa», noe omskrevet, «Dra au pair Sandberg bortåt glaset». Og, når det lukter norske verdier i stuene, med svor, surkål, VISA-kort, Kongerøkelse og dram, runder Hylekoret av med klassikeren «Det lynsjes i stille grender».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!