Det må da være lov å rose et par bladfyker og så ta prinsessens svømmknapp (puh).

Verden er noe langt mer enn asosial medier med herrefolkets verdensbilder.

LA HENNE BADE I SJELENS BASSENG: I dager som dette, når verden er snudd på hodet og de onde er ondere og de rike blir rikere og vi journalister blir dummere og dummere, er det på tide å hylle også. Foto: Agnete Brun.
LA HENNE BADE I SJELENS BASSENG: I dager som dette, når verden er snudd på hodet og de onde er ondere og de rike blir rikere og vi journalister blir dummere og dummere, er det på tide å hylle også. Foto: Agnete Brun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en røff samtid, som preges av at de reaksjonære og flinke herremenneskene (og damene) tyter hodene våre fulle av vedtatte sannheter – tuftet på det de har lest av andre pluss doser av de vi før i tiden kalte stigmatiserende skremselspropaganda – er det på tide å skryte litt av gode bladfyker i andre publikasjoner enn asosiale sinnamedier.

Først vil vi sende en sykkelpumpe i gull til Aftenpostens Gunnar Kagge, han som 1. juli satte seg på sykkelen utenfor Det hvite hus i USA for å tråkke seg vestover i Amerika, og nå og snart tre måneder seinere er han ved veis ende, etter 700 mil on the road, i nydelig Seattle.#donaldforrussepresident.

De av våre konservative lesere som fortsatt får Aftenposten på døren (døra) har kunnet følge ham on the bike der målet med Kagges reise har vært at han vil snakke med velgerne før presidentvalget i november, blant annet for å finne ut hvorfor så mange amerikanere er så fordømt frustrerte og sinna. Ambulerende journalistikk, Kagge.

En annen kollega jobber i Dagens Næringsliv innenfor avdelingen for rosa feature. Han går ofte med hatt under det korrekte dekknavnet Lars Backe Madsen. Herr Madsen holder med feil klubb i England (YNWriteA), men det gjør ingenting for oss som holder med verdens beste klubb, den som tapte for Watford, fordi han lenge har forlystet leserne med siste nytt fra kommentarfeltene. Backe Madsen har god kjennskap til dem som kommenterer, og det er stort sett tekster fra Oslos deilige vestkant. Du vet, det tettstedet i hovedstaden som sliter mest, folketallet – unntatt au pair og fuglehunder – tatt i betraktning.#vestkantenforvestkantere.

Stemmen fra dypet i hans ofte ekstremt treffende og morsomme artikler er Husmor (73), Gjøvik. I morgen kommer forresten boka, Husmor (73). Da gjenstår denne tirsdagens, skryt av en kollega-spalte, (vi journalister skryter egentlig ikke av andre enn oss selv) å minne om at vi skal til Bloksbjerg for å svømme butterfly & synkron i bassenget til prinsessen, hun som ikke har alt på stell. Pytt, vi tar med oss snorkel, harpun og Kongens fortjenstmedalje i sølv, og kalt svømmeknappen.#crawl.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer