DEBATT

Det må finnes en tredje vei

Saudi-Arabia - med wahabismen - skaper, underbygger og fremmer den ideologisk betingete terrorismen.

BLOMSTERHAV: I dagene etter terroren i Nice har sørgende samlet seg på Promenade des Anglais for å minnes ofrene. Foto: IAN LANGSDON / EPA / NTB Scanpix
BLOMSTERHAV: I dagene etter terroren i Nice har sørgende samlet seg på Promenade des Anglais for å minnes ofrene. Foto: IAN LANGSDON / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi har vært vitne til en ny barbarisk, pervers og sykelig terrorhandling - denne gang i Nice i Frankrike. Ja, la oss håpe at personen bak handlingen var mentalt syk og forstyrret! At han var en mentalt forvirret person, en som skulle ha vært under psykiatrisk behandling.

Vi har - over tid - vært vitne til andre barbariske og umenneskelige terrorhandlinger: I Irak, i Syria, i Libya og i Jemen - og i flere europeiske land. Der er grunnlaget ikke først og fremst psykiatri; betinget i mentalt forstyrrete personer. Grunnlaget er ideologi. Og den, eller tankegrunnlaget, er wahabisme.

Det er den rådende tenkningen; ideologien, i Saudi-Arabia. Landet sprer ut et nett - med penger, «forkynnere» og bøker - til mange land; også til Norge! Sentralt i nettet sitter de selv: Saudi-Arabia. Målet er å vinne støtte for wahabisme.

Det er ideologisk betinget terror, og ikke mindre farlig enn den individuelle og psykiatrisk betingete terror! Spør folk i Irak og Syria - og andre steder - hva de mener om den. Du skal få et klart svar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer