- Det må regjeringa for all del ikke finne på

Tom Egeland frykter for norsk bokbransje.

VIL IKKE HA MOMS: En ny rapport som ble lagt fram i dag konkluderer med at det er best for bokbransjen å innføre momsfritak for e-bøker. Det er Tom Egeland enig i, og håper at regjeringa nå vil handle. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL IKKE HA MOMS: En ny rapport som ble lagt fram i dag konkluderer med at det er best for bokbransjen å innføre momsfritak for e-bøker. Det er Tom Egeland enig i, og håper at regjeringa nå vil handle. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten om moms på e-bøker har pågått lenge, og mange har reagert på at e-bøker er pålagt en moms på 25 prosent.

Trykkede bøker har en moms, eller mva.-avgift, på null, og bokbransjen har lenge argumentert for at e-bøker også burde bli fritatt moms.

I dag ble det lagt fram en uavhengig rapport, som tar for seg hvordan moms på bøker kan påvirke bokbransjen.

Rapporten er klar i sin tale, og konkluderer med at det er best på mange måter at både trykkede bøker og e-bøker blir fritatt moms.

- Bremser utviklingen Forfatter Tom Egeland er blant dem som har gått i bresjen for at e-bok-momsen bør fjernes. Nå håper han at regjeringa vil handle raskt.

- Rapporten dokumenterer det vi forfattere har sagt hele veien, at moms på e-bøker er et håpløst tiltak. Ikke generer det veldig høye inntekter til staten, men tvert i mot bremser det den utviklingen staten selv ønsker, nemlig at overgangen til e-bøker skal bli enklere å selge for norsk bokbransje i konkurranse med angloamerikanske giganter, som Amazon, sier han til Dagbladet.

Mediebransjen diskuterer en felles lavmoms på 8 prosent. Rapporten konkluderer med at en lavmoms ikke vil gjøre ting bedre for bokbransjen, men heller verre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer