- Det må være et sykt menneske

Teatersjefene ved fire av de største norske teatrene fikk død rotte i posten.

FIKK DØD ROTTE I POSTEN: Bjarte Hjelmeland, teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen pakket selv opp posten på fredag, og da han åpnet en av konvoluttene fant han en død rotte, pakket inn i cellofan. Foto: Ole Friele jr./DNS
FIKK DØD ROTTE I POSTEN: Bjarte Hjelmeland, teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen pakket selv opp posten på fredag, og da han åpnet en av konvoluttene fant han en død rotte, pakket inn i cellofan. Foto: Ole Friele jr./DNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Teatersjefene ved Nathionaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye, og Den Nationale Scene i Bergen, har fått seg litt av en overraskelse når de har åpnet posten de siste dagene.

Alle har fått en død rotte i posten.

Teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, Bjarte Hjelmeland, pakket selv opp posten på fredag.

Da fant han en død rotte pakket inn i cellofan.

- Det var et makabert syn, og ikke noe hyggelig, forteller Hjelmeland

- Enten er det et veldig sykt menneske som har behov for å gi en litt uklar beskjed, eller så er det kunstprosjekt, men jeg ser det helst som en litt uklar melding om å få satt opp Dyrene i hakkebakkeskogen påny, sier han.

- Mest av alt får vi stående ovasjoner for våre forestillinger, men det hender at folk kommer med skarpe kommentarer, først så tenkte jeg at det var en litt outrert tilbakemelding på vår forestilling «La Cage aux folles», sier Hjelmeland.

Men han understreker at han ikke synes det var en hyggelig overraskelse. Den Nationale Scene i Bergen har politianmeldt forholdet.

Ubehagelig - Vi fikk en død rotte i en sånn bobleplastkonvolutt direkte hit til teateret, forteller informasjonsjef ved Oslo Nye, Erik Årsland.

Han forteller at brevet som inneholdt en brun rotte, var stilet til teatersjef Catrine Telle, men at det var teatersjefens sekretær som åpnet brevet.

- Hun fikk seg litt av en overraskelse. Det er klart det var ubehagelig. Det luktet veldig vondt, forteller informasjonsjefen.

Helt vanvittig Årsland forteller at det så veldig ordentlig ut, og at det var klistret på en maskinskrevet lapp med teatrets adresse og teatersjefens navn utenpå konvolutten, sier Årsland.

- Det må være et sykt menneske som gjør noe sånt, det er helt vanvittig, sier han, og forteller at rotta var brun.

Fikk død rotte i posten: Teatersjef ved Nathionaltheatret Hanne Tømta. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Fikk død rotte i posten: Teatersjef ved Nathionaltheatret Hanne Tømta. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Det er jo helt sykt, om noen har gått og kjøpt rotter for så å ta livet av dem og sende til landets teatersjefer, sier han, tydelig sjokkert.

Anmeldt til politiet Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret og teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret har begge også mottatt døde rotter i posten de siste dagene.

- Jeg kan bekrefte at jeg fikk en skikkelig død rotte i posten på fredag, den er overlevert politiet sammen med en anmeldelse, mer vil jeg ikke si om den saken, sier teatersjef ved Nathionaltheatret Hanne Tømta, til Dagbladet.

Heller ikke Det Norske Teatrets sjef vil kommentere rottebrevene, utover at det er anmeldt til politiet.

Catrine Telle, teatersjef ved Oslo Nye, synes ikke noe særlig om den uventede brevposten:

- Det er helt forkastelig sier teatersjef Catrine Telle, om den døde rotta hun fikk i posten før helga.

Hun forteller at rotta lå sammen med uåpnet post fram til mandag, da sekretæren fikk et ublidt møte med det døde dyret.

- Hvem er det som gjør noe sånn? Man kan spekulere på om noen hater reportoaret til norske teatere, men jeg har virkelig ikke peil på hvem som kan ha gjort noe sånt, sier teatersjefen.

FIKK DØD ROTTE I POSTEN: - Det er helt forkastelig sier teatersjef Catrine Telle ved Oslo Nye, om den døde rotta hun fikk i posten før helga. Foto: Dagbladet
FIKK DØD ROTTE I POSTEN: - Det er helt forkastelig sier teatersjef Catrine Telle ved Oslo Nye, om den døde rotta hun fikk i posten før helga. Foto: Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer