KOMMENTARER

Det må være lov å bli deprimert av damene på dette bildet

Kvinnen til Trump.

Trump-damene: Fra venstre: Lara Trump, gift med Eric. Melania Trump, gift med Donald. Vanessa Trump, gift med Donald jr. Ivanka Trump, datter. Tiffany Trump, datter. Foto: NTB/Scanpix
Trump-damene: Fra venstre: Lara Trump, gift med Eric. Melania Trump, gift med Donald. Vanessa Trump, gift med Donald jr. Ivanka Trump, datter. Tiffany Trump, datter. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De er hvite. De er høye. De er tynne. De har trange kjoler, rette neser, fyldige lepper, lange legger, høye hæler. De har håret i perfekt fønet midtskill med krølltangkrøll nederst.

Det er vanskelig å si hvor gamle de er, for de har oppsiktsvekkende få rynker i panna.

De er Trumps kvinner og Trumps kvinner ser ikke ut som vanlige kvinner.

Jeg vet det, det er fordomsfullt å dømme noen på utseendet. Det er frekt. Lite raust. Tilnærmet sexistisk. Men de har nå stått der og smilt, med sine pudrete fjes, beige-fargede sminke og hårbølger av betong, gjennom hele valgkampen. De har stått på sine dådyrlegger og talt Trumps sak, seinest i tirsdag kveld var svigerdatter Lara på BBC og omtalte Hillary Clinton som kriminell. De har holdt taler for tilhengerskaren, de har gjort intervjuer med magasiner, de har flydd land og strand rundt for sin presidentkandidat.

De har symbolverdi.

Uansett hvor smarte de er, hvor snille de er, hvor gode mødre de er, hvor god utdannelse de har, hvor bra damer de er.

Hvordan de ser ut har symbolverdi.

Det er det som er så deprimerende.

For det er ingen tvil, Trump-familien foretrekker damer uten fem kilo ekstra på rumpa. Trump-familien foretrekker eksmodeller framfor kortvokste kvinnfolk, store pupper framfor små pupper, langt hår framfor kort hår, blondt hår framfor mørkt.

(Her er Melania et sjeldent unntak.)

Trump-familien foretrekker eksmodeller som innordner seg tradisjonelle kjønnsrollemønstre, som tar ektemannens etternavn når de gifter seg, som er opptatt av veldedighet, som slutter å jobbe når de får barn.

Og som liker å snakke om at de liker å være hjemme med barna.

(Her er Ivanka unntaket som bekrefter regelen. Hun har aldri sluttet å jobbe).

Bildet av Trump-familien viser at mangfoldet er ikke-eksisterende. Kan man i det hele tatt være en del av denne familien hvis man er en kortvokst tjukkas?

Svart?

Latino?

Lesbe?

Der Michelle Obama åpnet opp rommet for hvordan en presidentkone kunne oppføre seg, hva hun kunne si og hvordan hun kunne se ut, har Trump-familien vært ekstra påpasselige på å smelle igjen døra før kjønnskonvensjonene slipper ut.

Å være modellpen er tydeligvis en kvinnes fremste egenskap.

For dette er damene: Melania Knauss (46) var modell da hun møtte Donald Trump på en fest. Nå er hun hjemmeværende mor for Barron. Vanessa Haydon (38) var modell og skuespiller da hun møtte Donald Trump jr på et moteshow i 2003. Hun er fembarnsmor og hjemmeværende, men har designet en veskekolleksjon. Lara Yunaska (32) er tidligere personlig trener, tv-produsent og gift med Eric Trump. De har ikke barn. Ivanka Trump er businesskvinne, trebarnsmor, tidligere modell og en sentral del av Trump-kampanjen. Yngstedatter Tiffany er student, sanger og modell.

Det er av og til vanskelig å se hvem som er hvem. Det trumpske skjønnhetsidealet trumfer særegenhet.

VIL FORHINDRE MOBBING: Under en en kampanjetale uttalte Melania Trump at hun blant annet vil jobbe mye med å forhindre mobbing på sosiale medier. Mange reagerer på dette ettersom ektemannen Donald gang på gang fremstår som et netttroll på Twitter. Video: CNN Vis mer

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer