DEBATT

Det må være lov å si nei til Pride

Vi er inkluderende, tolerante og liberale – helt til noen ikke mener det samme som oss.

TOLERANSE: Kjære landsmenn. Feir helgen! Vær stolte av det dere står for. Men vær så snill og la andre få lov til å stå for noe også. Vær tolerante nok til det, skriver Maria Oftedal. Bildet er fra Oslo Pride 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TOLERANSE: Kjære landsmenn. Feir helgen! Vær stolte av det dere står for. Men vær så snill og la andre få lov til å stå for noe også. Vær tolerante nok til det, skriver Maria Oftedal. Bildet er fra Oslo Pride 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Det er et sterkt press om å delta i Pride paraden. Hvis ikke blir man stemplet som intolerant og homofob», sa KrF-politiker Marita Moltu denne uken. Er det bare jeg som ser hvor ironisk dette er?

Helgens Pride-feiring er kanskje selve symbolet på vår vestlige kultur. Mangfold, toleranse og individets frihet til å være seg selv. Det høres flott ut, gjør det ikke? Særlig når vi alle mener det samme. Problemet er jo bare disse intolerante menneskene som skal ha andre meninger enn flertallet. De har vi ikke plass til i et tolerant samfunn.

Jeg håper ikke det bare er jeg som begynner å se disse faresignalene. Det handler ikke i bunn og grunn om Pride eller homofili, men om det ikke så veldig kjente, men kjære liberale dilemma. Vi er inkluderende, tolerante og liberale – helt til noen ikke mener det samme som oss.

Vi lever fortsatt i spenningene etter kirkemøtet i april. «Vi vil ha en åpen folkekirke, ut med de konservative!» Det ble som et slagord. Ironisk nok. Eller da presten, Dag Øivind Østereng, meldte seg ut av Den norske kirke etter vedtaket, og kommentarene haglet inn. «Godt at han slutter, så kan vi få inn noen mer inkluderende prester.» Det er altså ikke plass til Østereng i en åpen og inkluderende kirke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer