KREVDE AVSLAG: En tenåringsfar krevde prisavslag etter at han bestilte hotell til datteren og hennes venninne på et homofilvennlig hotell i Barcelona. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KREVDE AVSLAG: En tenåringsfar krevde prisavslag etter at han bestilte hotell til datteren og hennes venninne på et homofilvennlig hotell i Barcelona. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Det må være vondt å være heterofil

Jeg skal begynne å kreve kompensasjon for alle gangene jeg har havnet på heterohotell.

Meninger

Lederen for Pakkereisenemnda uttaler i en artikkel på dinepenger.no 12. august at hun mener heterofile hotellgjester må få prisavslag dersom de ikke er blitt informert om at et hotellet er «homovennlig». Dette er så absurd at da jeg leste det lo jeg så mye at det nesten kom en dråpe.

Uttalelsen til lederen kom i lys av at en tenåringsfar krevde prisavslag etter at han bestilte hotell til datteren og hennes venninne på et homofilvennlig hotell i Barcelona. Jeg bodde selv på nevnte hotell Axel i Barcelona for to uker siden. Hotellet markedsfører seg som «straight friendly» på sine nettsider. Denne faren krever kompensasjon for å ha booket inn dattera på «homohotell», fordi han rett og slett ikke har giddet å sjekke hjemmesiden til hotellet.

Hvis han får innvilget kompensasjon, håper jeg det skaper en herlig presedens. Da skal jeg også kreve kompensasjon for alle gangene jeg har havnet på heterohotell. Hvor ingen opplyste meg om at det skulle være heterofile overalt rundt meg. Jeg skal også kreve kompensasjon for alle gangene jeg har blitt plassert ved siden av unger som hylgråter sammenhengende i flere timer innestengt på et fly.

På hotellets nettsider beskriver de seg selv som «Heterofriendly, urban, trendy and fun». Huff ja, jeg hater når jeg havner på et slikt hotell, høres jo helt forferdelig ut.

Jeg kan opplyse om at hotellet var helt ok. Det eneste jeg ville klaget på var at de var litt dyre, litt treg service, og at mannfolkene på bilene som reklamerer for de ulike romtypene på hjemmesidene ikke var på rommet mitt da jeg sjekket inn.

Det eneste man kan konkludere med i denne saken et at pakkereisenemnda er fordomsfulle og generaliserende. Og at enkelte tenåringsforeldre bør ta seg en bolle.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.