Musikkanmeldelse: Cezinando - «Noen ganger og andre»

Det måtte en rapper til for å heve standarden på norsk pop

Cezinando sementerer sitt monumentale stilskifte på «Noen ganger og andre».

Foto: Maria Pasenau
Foto: Maria Pasenau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rappere som bryter ut av sjangerens ofte kortsiktige rammer, har på kort tid gått fra å være unntaket til å bli selve regelen. Ofte heller en smart karriere-move enn et skudd i foten.

For en fyr som begynte karrieren med låttitler av typen «Destilert Ignoranse» og en solid kanalisering av Østlandsrap-tradisjonalistene og mentorene Jaa9 & OnklP, er utviklingen på sin side monumental.

Der sistnevnte Oppland-rapstjerne plasserte én suksessfull fot i rockens verden, men samtidig beholdt den andre i skrøne-hiphopen, innebærer Cezinandos andre karrierebølge på sin side en helomvending fra rapkatalogen han toppet med fjorårets «Barn av Europa».

Et minialbum som blant annet sikret ham Spellemanns gjeve Tekstforfatter-pris, og bygget videre på modningsprosessen han allerede hadde teaset via Årets Urørt-vinneren «€PA».

Likevel var det med de skjøre åpningslinjene «Det er ingenting som fenger....lenger» at det virkelig markante skillet kom i mars 2017. «Håper du har plass» ble ikke bare et norsk emo-anthem, men viste desuten at det lå en helt ny type artist latent i Oslogutten – for alvor bekreftet noen måneder senere i den gåsehudfremkallende popmagien til «Vi er perfekt men verden er ikke det».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer