- Det mest ekstreme har vært de som har trodd at det har vært bilder av ekte vikinger

Turistene rundlures av dinosauregg og vikingbilder.

VIKINGSKIPHUSET: Arkeolog Ellen Marie Næss sammen med hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen. I glassmonteret foran dem ligger blant annet en runestein og en hodeskalle med en dinosaurtann gjennom seg som ble brukt som effekter i «Gåten Ragnarok». Foto: Jacques Hvistendahl
VIKINGSKIPHUSET: Arkeolog Ellen Marie Næss sammen med hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen. I glassmonteret foran dem ligger blant annet en runestein og en hodeskalle med en dinosaurtann gjennom seg som ble brukt som effekter i «Gåten Ragnarok». Foto: Jacques HvistendahlVis mer

(Dagbladet): I sommer har Vikingskiphuset på Bygdøy stilt ut en del filmrekvisitter fra filmen «Gåten Ragnarok» som kommer på kino hvert øyeblikk. Blant annet inneholder utstillinger en dinosaurtann, et dinosauregg og bilder fra vikingscenene i filmen. Det har forvirret mange av turistene som har besøkt museet i løpet av sommeren.

Dinosaurtann - Det kom turister og var overbevist om at disse tingene var ekte. Derfor var vi nødt til å be Fantefilm om å legge ut kort der det står at det er gjenstander fra filmen, forteller arkeolog ved museet, Ellen Marie Næss til Dagbladet.

I glassmonteret foran henne ligger blant annet en runestein og en vikingskalle med en dinosaurtann gjennom seg.

- Hadde det virkelig vært en dinosaurtann i en vikingskalle hadde vi hatt en sensasjon som hadde rokket ved både det ene og det andre. Det mest ekstreme har vært de som har trodd at det har vært bilder av ekte vikinger, sier Næss, og viser til de mange vikingbildene fra filmen som henger på galleriet.

Humoristiske situasjoner - Det er fascinerende, særlig det ønsket vi har om å tro. Når man kommer inn i et museum fullt av filmplakater skulle man tro at man skjønner at det hadde å gjøre med en film. Men jeg tror at om du får tid til å tenke over det så klarer du å skille det, sier Næss.

Men selv om effektene har ført til en del forvirrede turister, forteller Næss at det bare fører til humoristiske situasjoner.

- Jeg syntes ikke det er noe problem at noen blander sammen fakta og fiksjon. Dette er en  spenningsvekker for de virkelige tingene på museet, sier hun.