- Det mest tragiske i mitt liv

Ari Behn dramadebuterer med det mest personlige han noen gang har skrevet.

SPILLER ARIS LIV:  Den 30. mars har forstillingen Treningstimen premiere på Rogaland teater. Det er Behn dramatikerdebut, og han kjenner seg igjen både i Espen Hanas rolle (ytterst til høyre) og Kikki Stormo sin. Svein Solenes spiller den personlige treneren Kevin. Foto: Lars Eivind Bones
SPILLER ARIS LIV: Den 30. mars har forstillingen Treningstimen premiere på Rogaland teater. Det er Behn dramatikerdebut, og han kjenner seg igjen både i Espen Hanas rolle (ytterst til høyre) og Kikki Stormo sin. Svein Solenes spiller den personlige treneren Kevin. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Onsdag i neste uke har teaterforestillingen «Treningstimen» premiere på Rogaland teater i Stavanger.

Dermed debuterer prinsessegemal Ari Behn (38) som dramatiker. Stykket handler om ekteparet Lydia Behrens og Anton Sommerfeldt - to enere på hvert sitt felt, hvor største feiltakelse var å gifte seg med hverandre. Overflate er alt, ingenting er hva det ser ut til å være.

- Jeg har aldri skrevet noe som ligger så nært opp til mitt eget liv før, sier Ari Behn til Dagbladet.

- Er teksten så nær at den blir privat?

- Ja, eller.. Jeg håper ikke det. Men jeg er en offentlig person, og har skrevet ut fra posisjonen til en offentlig person. Jeg har skrevet så nært opp til mitt eget liv at jeg blir overrasket over meg selv, sier Behn.

Aris tragiske liv I går var han på plass i Stavanger med kamerat Per Heimly, som har tatt bilder av forestillingen for teatret. Ideen til manuset fikk Behn etter han skaffet seg personlig trener.

Kikki Stormo spiller skuespilleren Lydia Behrens, som Behn mener minner mest om ham selv. Samtidig forteller Behn at han også finner likhetstrekk i Espen Hanas rolle - den kriminelle Anton Sommerfeldt.

- Forestillingen har fått sjangerbetegnelsen burlesk komedie. Det skulle være en komedie, men det er blitt en tragedie. Jeg har skrevet ut det mest tragiske i mitt liv, sier Behn uten å være mer konkret, men forteller videre at karakteren Lydia får et sammenbrudd i offentligheten.

- Hvor spent er du før premieren?

- Det er mest interessant og skremmende. Det har kostet å gå så tett innpå meg selv, men det må koste, sier Behn.

Kjenner igjen kameraten Prinsessegemalen og Heimly har skapt overskrifter den siste tida med programmet «Ari og Per» på NRK 1. Seinest denne uka var de i vinden da det ble kjent at duoen lar seg hypnotisere i USA.

Nå håper Heimly det blir mer tv-laging på de to, men aller først gleder han seg til å se den finslipte teaterforestillingen neste onsdag.

- Jeg kjenner igjen Ari i karakterene. Det en del av monologene jeg har hørt før. Det er veldig inspirerende. Jeg får nesten lyst til å skrive teater selv. Det blir vel noe med grisete handling, sier Heimly til Dagbladet.

Behn forteller at mottakelsen av forestillingen ikke vil ha noe å si for hans videre dramatikerkarriere. Allerede er han igang med en flere monologer, og jobber for tida med en dramaturg tilknyttet Nationaltheatret.

• Les også: Per Heimly om «drapet» på Ari Behn: - Jeg var sinnssyk i gjerningsøyeblikket